Tilaa
Uutiset

Marino APB palkittiin Tukholmassa

07.12.2009

TekstiKipparilehti

Sipoolaisen Oy Marino Ab:n uusin venemalli, Marino APB 27, valittiin Tukholmassa marraskuun alussa järjestetyn Scandinavian Boat Show:n Näyttelyn Veneeksi 2009. Palkinto jaettiin nyt jo kymmenennen kerran ja arvosteluraadissa istui joukko pohjoismaisia veneilytoimittajia.

Raadin mielestä uutuus toimii monikäyttöisyytensä ansiosta vesillä yhtä hyvin aikaisin keväällä, myöhään syksyllä kuin keskikesän auringonpaisteessa. Rohkean muotoilunsa lisäksi venettä on uskallettu maustaa tavallisuudesta poikkeavilla yksityiskohdilla.

Marino APB edustaa uutta ajattelua monitoimiveneiden sarjassa. Sen tärkein ominaisuus on muunneltavuus eri veneilytarpeisiin. Kannessa on käytetty kotimaista lämpökyllästettyä koivua ja sisustukseen on käytetty viljeltyä mahonkia, joka on vahattu. Veneen kulutus on n.1,1 litraa meripeninkulmaa kohti laskettuna nopeusalueella 20-30 solmua. Veneen laidoilla on pehmeä törmäyslista, joka vähentää lepuuttajien tarvetta.

Marino on valmistanut lujitemuoviveneitä jo vuodesta 1959 lähtien ja viettää siten 50-vuotisjuhlavuottaan tänä vuonna.

APB:n kanssa Näyttelyn vene -tittelistä kilpailivat Catch 7.5, TG Alfa, Elan 310 ja Dragonfly 28. Ylimääräisellä kunniamaininnalla palkittiin lisäksi Nimbus 27 E-Power – ensimmäinen liukuvarunkoinen sähkömoottorilla vauhditettu vene maailmassa. Siitä toivotaan esikuvaa uusien ympäristöystävällisten moottoriveneiden suunnittelulle.

Näyttelyn kävijämäärässä oli kasvua viitisen prosenttia ja venekauppoja tiettävästi solmittiin enemmän kuin vuosi sitten. Taantuman kourissa kärvistelevälle Suomen venealalle Ruotsista kantautuvat tiedot ovat vähintäänkin rohkaisevia. Suomen veneteollisuudelle Ruotsi on yhdessä Norjan kanssa tärkein vientikohde.

Marino APB

Lue myös nämä

X