Tilaa
Jutut

Mercury 115 hevosvoiman käyttötestin ajot ajettu – testin tulokset keväällä

01.02.2024

Tekstiismo virta

Kaksi kautta Kipparin käyttötestissä ollut 115 hevosvoiman Mercuryn tavoitetunnit ovat täynnä ja moottorin työntämän kuvausveneenkin saimme viime hetkillä ylös ennen pakkasten kiristymistä ja nostoluiskien jäätymistä. Ongelmia syntyi vain kriittisellä hetkellä jumiin menneistä trailerin jarruista.

Jäljellä on vielä analyysin teko siitä, mitä 200 käyttötuntia nykyaikaiselle perämoottorille aiheuttaa, vai aiheuttaako mitään. Kipparin ja sisarlehti Veneen kuvauskäytössä olleen veneen moottori palveli käyttäjiä joka tapauksessa ilman ensimmäistäkään ongelmaa.

Moottorille teki joulukuussa mittauksia sekä Tekniikan Maailman että Kipparin moottori­asiantijana toiminut Heikki Parviainen, joka päätyökseen opettaa ja tutkii Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Ensimaistiaisia analyysistä kerromme helmikuun lehdessä ja iso käyttötestiraportti on tulossa maaliskuun lehteen 3/2024.

Jos joku pohtii, miksi Heikki seisoo kuvassa levyn päällä, selitys on yksinkertainen. Juuri moottorin alla on lattiakaivo ja jos joku avatun alakopan pulteista olisi sattunut putoamaan, ne on aika paljon helpompi poimia talteen levyn päältä eikä lattiakaivosta.

Heikki muisteli tapausta, jossa kaksi opiskelijaa oli etsinyt kaivoon kadonnutta osaa kolme päivää. Toinen opiskelijoista oli nuorimies ja toinen nuori nainen, mikä toki saattoi vaikuttaa ajankuluun. Oikeassa seurassa lattiakaivon tonkiminenkin voi olla mukavaa.

Lue myös nämä

X