Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Mercury laajentaa sähköperämoottoreihin

26.11.2021

Tekstitimo sarkkinen

Kuvatmercury marine

Amerikkalainen Mercury Marine valmistautuu esittelemään kautta aikain ensimmäiset sähköperämoottorimallinsa.

”Meidän suunnitelmanamme on tuoda viisi tuotetta vuoden 2023 loppuun mennessä, ja ensimmäinen näistä on markkinoilla 2022”, vahvistaa Mercury Marinen Suomen tytäryhtiön toimitusjohtaja Jussi Sepponen.

Moottoreiden teholuokkia ei vielä julkisteta. Ne ovat kuitenkin vahvasti Euroopan markkinoille suunnattuja ja edustavat Suomessa ja Pohjoismaissa suosittuja kokoluokkia.

”Emme tule lähtemään kaikkein suurimpien veneiden voimanlähteistä, vaan vähän kevyemmistä ratkaisuista”, Sepponen muotoilee.

Veneilyn sähköistyminen tulee hänen mukaansa olemaan Mercury Marinen tuotekehityksen keskiössä, joskaan ei välttämättä ainoana ratkaisuna.

Sepponen kertoo, että sähkömoottorit eivät ainakaan ensivaiheessa korvaa Mercuryn bensiinikäyttöisiä perämoottoreita – ja tuskin lähitulevaisuudessa voivatkaan, kun valmistajalla on esimerkiksi maailmalla suosittuja jättimalleja aina 600-hevosvoimaiseen asti.

Sepposen mukaan sähkömoottorit tulevat erottumaan markkinoilla ennestään olevista brändeistä niin muotoilua, käytön helppoutta kuin myös käytännön toimintasädettä katsottaessa.

”Uskomme myös, että kuluttajille tulee hintojenkin puolesta mielenkiintoisia tuotteita.”

Mercury Marine

Lue myös nämä

X