Tilaa
Uutiset

Merellä menehtyneitä kunnioitetaan jälleen pyhäinpäivänä alusparaatilla ja kunniakäynnillä

Perinteinen kunniakäynti suuntautuu 2. marraskuuta Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkille Helsingin Eiran rantaan.

30.10.2019

TekstiJukka Hiiro

Merenkulkijoita ja mereen menehtyneitä kunnioitetaan jälleen pyhäinpäivänä. Perinteinen kunniakäynti suuntautuu 2. marraskuuta Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkille Helsingin Eiran rantaan.

Kunniakäynnin aikana Suomen Meripelastusseuran alukset suorittavat ohimarssin, ja mukana on myös merivartioston partioalus. Yhteensä 14 alusta lähtee ohimarssille pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen hieman kello 12 jälkeen. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen Merenkulkijoiden muistomerkille Ursinin kalliolla.

Tilaisuus itse muistomerkillä alkaa kello 12 ja se on kaikille avoin. Ohjelmassa on muun muassa Mikaelin laulajien esittämiä kappaleita, rovasti Kauko Purasen puhe sekä seppeleen lasku ja hiljainen hetki.

Ohimarssin jälkeen alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin kello 13.00-14.30. Laiturialueella on myös Meripelastusseuran esittelyteltta.

Kunniakäynnin jälkeen on myös kahvitilaisuus Agricolan kirkon kryptassa osoitteessa Tehtaankatu 23.

Lue myös nämä

X