Tilaa
Jutut

Merikeskus Vellamo tuo näyttelyiden digiaineistot ”kotisohville”

Syskyn mittaan tarjontaa lisätään, kun näyttelijä Tommi Korpela lukee Ruotsinsalmen henkilötarinoita kuunneltavaksi.

07.10.2020

TekstiJukka Hiiro

Merikeskus Vellamo laajentaa tarjontaa tuomalla näyttelyistä aineistoja sekä ”yli jääneitä” materiaaleja digitaalisesti tarjolle. Näin näyttelyistä tuttuihin teemoihin voi uppoutua ja syventyä entistä paremmin vaikka kotisohvalta käsin.

Tarkoitusta varten perustetun Vellamo-kanavan idea on näin osaltaan vastata myös digisisältöjen kasvavaan kysyntään kevyempiä ja syvempiä uusia sisältöjä tarjoamalla.

Ensimäisenä teemana Vellamo-kanavalla on parhaillaan merikeskuksessa esillä oleva Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely. Tarjolla on muun muassa videoita museon kulisseista sekä kolmiulotteisia mallinnuksia hylyistä ja niistä nostetuista esineistä. Kanavan myötä kotisohvalta käsin voi syventyä meriarkeologian kiehtovaan maailmaan tai tehdä vaikkapa leikkimielisen Kuka Ruotsinsalmen hahmo olisit? -testin.

Syskyn mittaan tarjontaa lisätään, kun näyttelijä Tommi Korpela lukee Ruotsinsalmen henkilötarinoita kuunneltavaksi.

Talven mittaan Vellamo-kanavalle avataan myös uusia teemoja: lapsiperheille totta ja tarua merihirviöistä ja häitä suunnitteleville tai joskus rakastuneille tunne-elämyksiä kymenlaaksolaisista hääpuvuista ja rakkaustarinoista, merikeskus tiedottaa.

Googlen yhteisötuen rahoituksella luodun Vellamo-kanavan digitaaliset sisällöt täydentävät museoiden näyttelykokemusta, mutta toimivat myös sellaisinaan tai innostavat lähtemään museovierailulle. Nykypäivänä digitaalisuus ei ole oma erillinen juttunsa kivijalkamuseon rinnalla, vaan osa kaikkia museon toimintoja. Vellamo-kanava tuo sisällöt asiakkaiden luo. ”Näet kaiken kaikkiaan vähän enemmän”, luvataan Vellamo-kanavan etusivulla.

Vellamo-kanavan löydät täältä.

Lue myös nämä

X