Tilaa
Jutut

Merimonstereita lasten riemuksi Merimuseossa Kotkassa

Merimonsterit-näyttelyssä historialliset tosiasiat yhdistyvät sujuvasti myyttisten merihirviöiden maailmaan.

11.07.2019

TekstiJukka Hiiro

Suomen Merimuseossa Kotkassa on useamman vuoden avoinna näyttely, joka taatusti kiinnostaa lapsia. Merimonsterit-näyttelyssä historialliset tosiasiat yhdistyvät sujuvasti myyttisten merihirviöiden maailmaan. Lapsien ja muiden seikkailun haluisten on mahdollista kohdata näyttelyssä jättiläismerikäärme ja verimerimakkara, tunnistaa meripiispa tai vaikkapa kurkistaa sukelluskellosta alkumereen. Näyttelyssä voi tutkia myös muinaisia merireittejä ja navigointilaitteita.

Kansallismuseo mainostaa näyttelyä sloganilla ”Runot ja tarut houkuttelivat entisajan merenkulkijoita tuntemattomiin maailmoihin – minne ne johdattavat sinut?”. Suosittujen Pirates of the Caribbean -merirosvoelokuvien ystäville saattaa tulla yllätyksenä, että esimerkiksi elokuvista tuttu Kraken-merihirviö, esiintyy myös kirjailijoiden Laura Ruohosen lorussa.

Varokaa Krakenin klaania! Se sakki on ihan pohjalta, törkeitä tappajatursaita, ihan selkärangaton porukka nousee pintaan ja kaataa laivoja! Kuunari, kaljaasi, kutteri jäi jäljelle yks ainut mutteri! Kurkusta alas kuin konvehti katos karjuva kaapparikapteeni!”

Näyttely on avoinna joka päivä. Maanantaisin ja tiistaisin sekä torstaista sunnuntaihin kello 10–18 ja keskiviikkoisin kello 10–20. Liput museoon ovat aikuisilta 10 euroa ja alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Keskiviikkoisin kello 17–20 kaikille on vapaa pääsy.

Lue myös nämä

X