Tilaa
Uutiset

Meripelastusseura tilasi kymmenen uutta alumiinivenettä Kokkolasta

Veneet valmistaa kokkolalainen ammattiveneisiin erikoistunut Kewatec AluBoat, joka nousi uutisiin viime joulukuussa, kun sen valmistama luotsivene kaatui ja veneessä olleet kaksi ihmistä kuolivat.

28.03.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomen Meripelastusseura vahvistaa ja uudistaa kalustoaan kymmenellä uudella alumiiniveneellä. Hankintahinta on kokonaisuudessaan noin viisi miljoona euroa.
Mitoiltaan tulevat veneet ovat noin yhdeksän metriä pitkiä ja hieman alle kolme metriä leveitä.

”Tämän kokoluokan veneet ovat tulevaisuudessa aluskalustomme keskeisin työväline”, seuran tekninen päällikkö Lasse Kämäräinen sanoo tiedotteessa.

Keskihytillisten veneiden työntövoimavaihtoehdot ovat perinteinen perämoottori tai vesisuihku. Huippunopeus perämoottorilla tulee olemaan vähintään 42 solmua ja 37 solmua dieseljetpropulsiolla.

Keulaporteista tulee hydraulisesti avautuvia ja veneisiin tulee meripelastusvarustus sisältäen muun muassa kevyen sammutus- ja tyhjennyskaluston.

”Veneessä on välttämätön varustus, mutta se pyritään kuitenkin pitämään mahdollisimman yksinkertaisena ja kevyenä, jotta käyttöönotto, ylläpito ja miehistön koulutus olisi helppoa”, Kämäräinen sanoo.

Ensimmäinen vene valmistuu jo tänä vuonna ja se tullaan sijoittamaan ensi vuoden keväällä Helsinkiin. Viimeisen veneen on tarkoitus valmistua vuonna 2022.

Meripelastusseuralla on lisäksi optio vähintään neljään lisäveneeseen.

Veneet valmistaa kokkolalainen ammattiveneisiin erikoistunut Kewatec AluBoat. Yritys nousi uutisiin viime joulukuussa, kun sen valmistama luotsivene kaatui Suomenlahdella ja veneessä olleet kaksi ihmistä kuolivat.

Lue myös nämä

X