Tilaa
Uutiset

Meripelastusseuralle uusi tehokas pelastusvene Inkooseen

Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut kaksi uutta PV3-luokan pelastusvenettä, joista toinen sijoitettiin Inkooseen. Vene parantaa Inkoon Meripelastajien toimintaedellytyksiä merkittävästi. Asemapaikalleen uusi vene saapui 12.6.

19.06.2022

Tekstikipparin toimitus

Kuvatmatias turunen

Kymmenmetrinen, kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pelastusvene yltää noin 41 solmun maksiminopeuteen. Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen.

Inkoon Meripelastajien puheenjohtajan Juha-Matti Kahilan mukaan uusi vene tulee mahdollistamaan tehokkaamman partioinnin Inkoon vesialueilla. Pelastusveneen välittömään läheisyyteen suunnitellaan myös päivystysasemaa. Asemahanke on erittäin tärkeä johtuen uuden veneen pienemmästä sisätilasta, jossa varusteiden huolto ei ole mahdollista. Hankkeen toivotaan valmistuvan mahdollisimman nopealla aikataululla.

Inkoon uusi pelastusvene on seitsemäs Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamassa PV3-luokan venesarjassa. Samaan aikaan vastaanotettiin myös toinen vene, joka tulee Kuopion Järvipelastajien käyttöön.

Molemmat pelastusveneet tulevat käyttöön vielä ennen juhannusta.

Inkoon Meripelastajat on vuonna 1986 perustettu meripelastusyhdistys, jonka toiminta-alue ylettyy Porkkalasta Tammissaareen.

Meripelastusseura

Lue myös nämä

X