Tilaa
Uutiset

Meripelastustaitokilpailut Espoossa

31.08.2015

TekstiSatu Björn

KuvatTatu Pakarinen Espoon Meripelastajat

SMPS Espoon Meripelastajat ry järjestää 30. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut Espoossa 5.9.2015. Kilpailupaikkoina ovat Tapiolan keskusaltaan ympäristö sekä merialue Haukilahden edustalla.

Kilpailut toteutetaan vapaaehtoisvoimin yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa. Meripelastustaitokilpailuja on järjestetty jo vuodesta 1986 asti, jolloin ensimmäiset kilpailut pidettiin Espoossa. Kausi 2015 on myös SMPS Espoon Meripelastajien 50. toimintakausi.

Meripelastustaitokilpailut järjestetään vuorovuosin rannikolla ja sisävesillä. Kisassa kilpailevat joukkueet muodostuvat vapaaehtoisista meri- ja järvipelastajista sekä meripelastustyötä tekevistä viranomaisista. Joukkueita on kisassa mukana 20–30. Joukkueet koostuvat joukkueen johtajasta ja kahdesta jäsenestä.
Samaan aikaan aikuisten kisojen kanssa järjestetään myös nuorten omat meripelastustaitokisat 13–16-vuotiaille meripelastustoiminnassa mukana oleville nuorille.

Kilpailussa arvioidaan joukkueen tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä vesillä pelastettaessa sekä ihmisiä autettaessa. Kilpailussa painotetaan myös paineensietokykyä sekä fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä haastavissa tilanteissa. Tarkoituksena on lisätä miehistöjen pelastustaitoja, oppimishalua ja motivaatiota sekä verrata pelastustoimen eri toimijoiden osaamista keskenään.

Lue myös nämä

X