Tilaa
Uutiset

Meriroskahaaste-kilpailussa etsitään ratkaisuja Itämeren roskaantumiseen

Tänään käynnistyvässä Meriroskahaaste-kilpailussa haetaan ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Roskaantuminen on Itämeren suurimpia ongelmia rehevöitymisen, öljykuljetusten ja vieraslajien ohella. Kilpailun voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ideansa toteuttamiseen.

15.01.2018

TekstiSatu Björn | LÄHDE Suomen ympäristökeskus

KuvatPinja Näkki/SYKE ja Suomen ympäristökeskus

Kilpailijoiden ehdottamat ratkaisut voivat olla mitä tahansa erilaisista teknologioista ja yhteistyömuodoista kaupallisiin tuotteisiin tai palveluihin. Ne voivat liittyä esimerkiksi kiertotalouteen, ihmisten käyttäytymisen muutokseen, tuote- ja pakkaustekniikkaan tai muuhun merten roskaantumisen kannalta merkittävään asiaan.

”Meriroskahaasteen tavoitteena on, ettei Suomesta päädy vuonna 2050 enää roskaa Itämereen. Yhdessä voimme ratkaista yhden aikamme kiperimmistä ympäristöongelmista tätä nopeamminkin. Kiitos haasteen keksijöille ja kaikille, jotka osallistuvat kilpailuun”, sanoo kampanjan suojelija, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Meriroskahaaste on kaikille avoin ideakilpailu, johon voi osallistua yksin tai ryhmässä, organisaationa tai yksityishenkilönä.

Kilpailun hakuaika käynnistyy tänään 15. tammikuuta 2018 ja päättyy 15. huhtikuuta 2018.

Kymmenen kehityskelpoisimman ratkaisun esittäneet osallistujat pääsevät finaalivaiheeseen, jossa he kehittävät ideaansa eteenpäin. Meriroskahaaste huipentuu 25.8.2018 Suomen luonnon päivänä, jolloin tuomaristo valitsee kilpailun voittajan tai voittajat.

Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus. Kilpailun toteuttajakumppaneita ovat ajatushautomo Demos Helsinki ja viestintätoimisto Kaskas Media.

Lue myös nämä

X