Tilaa
Uutiset

Merivartiosto nappasi vesijetillä huimaa ylinopeutta kaahanneen

Vesijetillä päästeltiin 74 kilometriä tunnissa, kun kyseisellä alueella nopeusrajoitus oli kymmenen kilometriä tunnissa.

01.08.2019

TekstiJukka Hiiro

Viime viikko osoittautui Suomenlahden merivartiostolle vilkkaaksi. Merivartioston arvion mukaan helteinen sää lisäsi huviveneliikenteen määrää, mikä taas johti myös apu- ja pelastustehtävien lisääntymiseen merialueella. Pelastustehtäviä oli merivartioston mukaan viime viikolla yhteensä 62, mikä on suunnilleen saman verran kuin sitä edeltäneellä viikolla.

Merellisiä tehtäviä Suomenlahdella merivartiostolle aiheuttivat erityisesti ylinopeutta ajaneet vesikulkuneuvot. Ylinopeuksia mitattiin ympäri Suomenlahtea, ja pahimmillaan merivartiosto mittasi vesijetin kulkevan 74 kilometriä tunnissa 10 kilometrin nopeusrajoitusalueella.

Muita havaittuja ongelmia olivat myös muun muassa se, että kulkuvalot puuttuivat monista veneistä. Merivartiosto muistuttaakin kulkuvalojen tärkeydestä iltapimeällä, sillä niiden puute vaarantaa sekä oman että muiden vesillä liikkujien turvallisuuden. Lisäksi viimeviikolla merivartiostoa työllistivät konevikaiset ja karille ajautuneet veneet, sekä vesiliikennejuopumuksista epäillyt veneilijät.

Lue myös nämä

X