Tilaa
Jutut

Merivartiostolla kiireinen viikko – purjevene kaatui, konevikaisia veneitä ja karille ajoja sekä yksi hukkunut

Kaikkiaan Suomenlahden alueella suoritettiin 22 meripelastus- ja avustustehtävää, kun edeltävällä viikolla vastaavia tehtäviä oli yhteensä 29.

30.05.2019

TekstiJukka Hiiro

Viime viikko Suomenlahdella osoittautui koleasta säästä huolimatta vilkkaaksi, Suomenlahden merivartiosto tiedottaa. Kaikkiaan Suomenlahden alueella suoritettiin 22 meripelastus- ja avustustehtävää, kun edeltävällä viikolla vastaavia tehtäviä oli yhteensä 29.

Loppuviikon viileä ja sateinen sää hillitsi huviveneilijöiden määrää, mutta alkuviikosta vesiliikkujia oli reippaasti varsinkin Helsingin edustalla.

Lauantaina 25. toukokuuta merivartiosto sai ilmoituksen kaatuneesta purjeveneestä Vuosaaren edustalla. Purjeveneen kyydissä oli kaksi henkilöä, jotka istuivat veneen pohjan päällä lähimmän partion saapuessa paikalle. Molemmilla oli onneksi yllään pelastusliivit. Purjevenettä ei saatu käännettyä takaisin ylös, vaan se hinattiin Vuosaaren tavarasatamaan. Veneen kyydissä olleet henkilöt selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Muita meripelastustehtäviä aiheuttivat enimmäkseen konevikaiset veneet ja karille ajautuneet veneilijät, jotka tarvitsivat avustusta.

Sunnuntaina 26. toukokuuta iäkäs mies löydettiin Helsingin Kuusisaaren edustalta menehtyneenä. Paikalle hälytettiin Suomenlinnan merivartioaseman venepartio, Helsingin pelastuslaitoksen ja poliisin partioita sekä päivystävä meripelastushelikopteri. Miestä elvytettiin rannalla, mutta yrityksistä huolimatta hänet todettiin kuolleeksi. Poliisi tutkii tapahtunutta.

Lue myös nämä

X