Tilaa
Jutut

Merivartioston tehtävämäärä helpotti – ruorijuoppoja ja jettihäiriöitä kirjattiin taas

Merivartioston tehtävämäärä väheni, mutta ruorijuopumuksia ja jettihäiriöitä kirjattiin myös viime viikolla.

05.08.2020

TekstiJukka Hiiro

Viime viikko (31) ja viikonlopun hyvä sää vilkastutti huvialusliikennettä, kertoo Suomenlahden merivartiosto. Meripelastustehtäviä oli kuitenkin vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Kaikkiaan Merivartiostolla oli viime viikon aikana yhteensä 45 meripelastus- ja avustustehtävää, joka on vuodenaikaan nähden normaalilukema.

Myös toissa viikko (30) oli merivartioston kannalta hieman edeltänyttä rauhallisempi. Merialueella tehtiin yhteensä 51 meripelastus-, avustus- ja virka-aputehtävää, Suomenlahden merivartiosto tiedottaa. Sitä edeltäneellä viikolla merivartiostolla oli vielä kaikkiaan 83 tehtävää.

Viranomaisen mukaan huvialusliikenne oli yhä viime viikolla vilkasta. Myös tämän kesän ikävä ”trendi” jatkui, sillä niin viime kuin toissa viikon aikana vesiltä tavattiin jälleen useita vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä kuljettajia, merivartiosto kertoo.

Myös vesiskoottereiden eli jettien monet kuljettajat syyllistyivät Merivartioston mukaan viime ja toissa viikolla ylinopeuksiin.

Suomenlahden merivartiosto muistuttaakin, että vesillä liikkuessa on syytä varmistaa, että liikkuu sallituilla vesialueilla ja nopeusrajoitusten mukaisesti. Lisäksi vesikulkuneuvon käyttäjän on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta aina vesillä liikkuessaan.

Merivartiosto kertoi jo aiemmin heinäkuussa panneensa huolestuneena merkille päihteidenkäytön huviveneliikenteessä. Havaintoja on kuluvana kesänä tehty myös muiden päihteiden kuin alkoholin osalta myös vesiliikenteessä.

Lue myös nämä

X