Tilaa
Uutiset

MeriViaporin puuveneet Helsingissä lauantaina

10.06.2015

TekstiKiti Westerback

Perinteinen MeriViapori, tunnelmallinen puuvenetapahtuma, kerää lauantaina 13.6. puukaunottaret Helsingin rannoille ja Suomenlinnaan.

Tapahtumaan osallistuu moottoriveneitä nopeista klassisista pikaveneistä ja näyttävistä salonkiveneistä eri­laisiin retkiveneisiin, sekä myös erilaisia ja erikokoisia purje­veneitä. Kaiken kaikkiaan mukana on noin 40 venettä.

Kauniista veneistä voi nauttia katsomalla paraatia Helsingin rannoilta tai ihastelemalla uivaa näyt­telyä ja ainutlaatuista puuvenetunnelmaa Suomenlinnan vierassata­massa.

Puuveneparaati

Lähtö Halkolaiturin tuntumasta klo 11. Kierretään Katajanokka ja aje­taan kohti Kauppatoria, jossa ollaan noin klo 11.30. Jatketaan kohti Klippanin salmea, josta Merisataman läpi klo 11.50. Herne­saaren tuntumassa käännytään ja ajetaan takaisin Merisataman läpi. Kierretään Särkkä ja ajetaan Varvilahteen, Suomenlinnan vierassatamaan.

Parhaat paikat yleisölle on seurata lähtöä Tervasaaresta, matkan varrella Kauppatorilla tai Merisatamassa Cafe Caruselin luona.

Uiva puuvenenäyttely

Vierassatama sijaitsee Cafè Valimon edustalla, Suomenlinnan kui­vatelakan tuntumassa, opastuskeskuksen läheisyydessä.

Vierassatama on varattu puuveneille ja niihin voi tutustua klo 13 jälkeen. Näyttely on yleisölle maksuton.

Yleisö voi äänestää suosikkivenettään, joka palkitaan iltatilaisuudessa. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan yllätyspalkinto.

Pro Puuvene -palkinto

MeriViaporin iltatilaisuudessa jaetaan myös vuotuinen Pro Puuvene -palkinto, joka on merkittävä tunnustus suomalaisen puuvenekulttuurin edistämisestä.

Ilmoittaudu

Puuveneparaatiin ovat tervetul­leita kaikki puuveneet. Paikka uivaan näyttelyyn pitää varata etukäteen – osallistumismaksu: 29 € jäsenet, muut 32 €.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Suomenlahden Puuveneilijät ry / Kari Nordlund, puh. 040 503 3674.

Lue myös nämä

X