Tilaa
Jutut

METS 2019: Crewsaver Atacama JR – Huippukuivapuku lapsille

17.12.2019

TekstiMarko Lysmä

Lapsia näkee karuissa olosuhteissa kalastelevan ja nauttivan menosta melko tavallisissa ulkoiluvaatteissa pelastusliivit päällä. Liivit toki kelluttavat, mutta kylmässä alle 10-asteisessa vedessä lapsi pudotessaan veteen altistuisi nopeasti hypotermiaan. Lapsi on erittäin herkkä kylmettymään, joten enemmän aikaa kevään ja syksyn vesillä viihtyvä nuori kannattaisi myös varustaa asianmukaisella kuivapuvulla, jonka alle sopii kerrastovaatetusta sään mukaan. Asun kanssa vesillä voidaan viihtyä niin tavallista kauemmin, kun kylmä ei haittaa ja mukavuuskerroin on kunnossa.

Atacama Pro -kuivapuvun juniorimalli on käytännössä sama puku kuin aikuisten malli, mutta eri mitoituksilla. Puvun kolmikerroslaminaattikangas on vedenpitävyydestä huolimatta hengittävä. Pukukankaan vesipilariarvo on
20 000 eli se kestää erinomaisesti vedenpaineen niin sateessa kuin veden varaan jouduttaessa. Vahvikkeet polvissa ja takamuksessa tuovat lisämukavuutta. Juniorimallit ovat 116-152 sentin välillä. Puvun hinta on 499  euroa ja siihen voi saada tai kannattaa kysyä fleece-alusasuhaalaria kaupan päälle.

Lisätiedot: Crewsaver ja Maritimshops

Lue myös nämä

X