Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

METS 2019: Olas Guardian – Veneporukan turvaksi

29.12.2019

TekstiMarko Lysmä

Veneestä putoaminen on aina yllättävä ja usein vaarallinen tilanne. Kippari on monen päätöksen edessä, sillä hänen täytyy pitää silmällä veden varaan joutunutta, kommunikoida mahdolliselle muulle miehistölle, heittää pelastusrengas ja pitää vene aloillaan. Kun tähän lisätään sumua, hämäryyttä ja merenkäyntiä, niin mies yli laidan -järjestelmä voi toimia viimeisenä pelastuksen oljenkortena.

Tappokytkimen tapaan toimiva langaton Olas Guardian voi yhdistää kaikkiaan 15 henkilöä MOB-valvontajärjestelmään (Man Over Board). Pienikokoinen laite on helppo asentaa moottori- tai RIB-veneeseen. Kun joku miehistön jäsen tai yksinveneilijä putoaa kyydistä, järjestelmä sammuttaa veneen moottorin välittömästi. Lisäasetus mahdollistaa tiedon lähettämisen putoamisesta ja paikkatiedon haluttuun puhelinnumeroon, kuten lähiomaiselle.

Olaksen sovellusta on saatavilla monilla eri varusteilla. Malli joka sisältää myös yhden rannekkeen ja sammuttaa moottorin (Olas Quardian)  maksaa Suomessa noin 280 euroa. Olas Core mahdollistaa jopa 15 rannekkeen valvonnan, mutta ei sammuta moottoria. Tämä paketti ei vielä sisällä ranneketta ja maksaa 149 euroa. Olas Extender vahvistin on suurempien aluksien käyttöön sopien aina 80-jalkaisiin aluksiin saakka ja se maksaa 135 euroa.

Lisätiedot exposurelights, alertandfind, six-cap

Lue myös nämä

X