Tilaa
Jutut

Metsähallituksen vanha työjuhta huutokaupassa – hinta kivunnut jo 25 000 euroon

Faster 1120:n korjauslista on tosin sitä luokkaa, että se todennäköisesti karsii ainakin sunnuntaiveneilijät huutajien joukosta.

05.02.2019

TekstiJukka Hiiro

Metsähallitus myy nettihuutokaupassa vanhaa Faster-työvenettä Kotkassa. Alumiininen Faster 1120 on reilut 20 vuotta vanha ja varustettu lähes perään saakka ulottuvalla keskihytillä.

Vakuuttavan oloisella työveneellä on pituutta 11,2 metriä ja leveyttä 3,2 metriä. Moottorin virkaa toimittaa 300-hevosvoimainen Iveco suoralla akselivedolla. Veneessä on myös katsastusvarustus 12 hengelle.

Muissa varusteissa löytyy niin pelastuslauttaa, plotteria, tutkaa, vesikiertoista patterilämmitystä, sähköistä ankkurivinssiä, keulapotkuria kuin käsinosturiakin. Rekisterissäkin vene on ja seuraava katastus on edessä vasta tulevassa elokuussa. Kuulostaa siis monin tavoin lupaavalta, joten ei sinänsä ihme, että veneestä oli maanantaina iltapäivällä huudettu jo 25 000 euroa.

Siihen ne hyvät uutiset sitten loppuvatkin. Veneessä on nimittäin myös melkolailla korjattavaa. Myynti-ilmoituksen mukaan vaihteisto on viallinen ja vaatii korjauksen tai vaihdon. Veneessä on vaurioita pohjakosketuksesta tai useammasta johtuen. Veneen akselilinja on jäykkä, mistä johtuen se vaatii korjauksen tai vähintäänkin tarkastuksen. Veneen kalarauta on murtunut peräsimen kohdalta, kaasukahva on niin jäykkä, että myös se tulee vähintäänkin tarkistaa ja mahdollisesti korjata, ja polttoainesäiliökin on puhdistettava.

Yksi pienempi ja helpommin korjattavissa oleva vikakin veneestä löytyy: toinen etulasinpyyhkimistä on rikki.

Huutokauppa veneestä päättyy tulevana perjantaina eli 8. helmikuuta kello 19. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjouksen.

Lue myös nämä

X