Tilaa
Uutiset

Miehistö jätti tuhansia Nissaneita kuljettavan rahtialuksen – Tuuliajolla ja tulessa olevan aluksen pelätään uppoavan

Tuhansia autoja kuljettavalla rahtialuksella syttyi uuden vuoden aattona tulipalo ja miehistön oli pakko jättää alus. 16 miehistön jäsentä pelastettiin lähistöllä olleeseen kauppa-alukseen, mutta ainakin neljä on kuollut. Alus ajelehtii kohti kaakkoa ja sen pelätään jopa uppoavan autoineen.

04.01.2019

TekstiJukka Hiiro

Mittava rahtialus Sincerity Ace oli uuden vuoden aattona Tyynellämerellä kuljettamassa tuhansia Nissan-autoja Japanista kohti Honolulua, kun tulipalo syttyi. Miehistön oli tiettävästi pakko jättää alus tulipalon sytyttyä.

MSN-uutissivuston mukaan lähistöllä ollut kauppa-alus pelasti 16 miehistön jäsentä. AP-uutistoimistoa lainaavan uutissivuston mukaan aluksella oli kaikkiaan 21 miehistön jäsentä. Neljä heistä on tiettävästi löytynyt hukkuneena, ja yksi on yhä kateissa. He päätyivät vedenvaraan ilmeisesti pelastusveneen laskun epäonnistuttua.

Panaman lipun alla seilaava alus kallistuu ja ajelehtii nyt hitaasti kaakkoon.

Hawaijilla olevien Yhdysvaltain rannikkovartioston viranomaisten mukaan alus on helikopterien lentokantaman tavoittamattomissa ja lähimmät pelastusalukset ovat niin kaukana, että matka kestää päiviä.

Rannikkovartiosto onkin pyytänyt apua lähistöllä mahdollisesti olevilta yksityisaluksilta.


Vuonna 2009 valmistunut Sincerity Ace on lähes 200 metriä pitkä ja kykenee kuljettamaan 6 400 autoa. Toistaiseksi on epäselvää, ehtiikö pelastajat paikalle ennen kuin rahtialus autolasteineen jopa uppoaa.

Automotive News -lehdelle Nissan on vahvistanut, että aluksessa on 3 500 sen valmistamaa autoa. Tiedossa ei toistaiseksi ole, onko aluksessa ehkä myös jonkun toisen japanilaisvalmistajan autoja. Satamat, joissa alus lastattiin, ovat myös Hondan ja Subarun käyttämiä.

Lue myös nämä

X