Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Mökkiläisten romuja jopa autoista lähtien kerätään Saaristomerellä kuunvaihteessa

Paraisten ja Kemiönsaaren saaristossa kiertävään romunkeräykseen otetaan vastaan kotitalouksien vaarallista jätettä, sähkölaitteita ja metalliromua.

24.06.2020

TekstiTanja Paananen

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) ja Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) järjestävät perinteisen saariston romunkeräyksen 29.6.–2.7.2020.

Kohteet ovat valikoituneet viime vuonna saatujen toiveiden perusteella ja pysähdyspaikat ovat yhteysaluslaitureita, joista listaus jutun lopussa.

Keräyksen avulla pyritään vaikuttamaan siihen, ettei romua jätettäisi lojumaan jäteastioiden viereen, mikä on jätepisteiden väärinkäyttöä.

Maksullinen suursäkki

Kiertävään romukeräykseen voi tuoda myös rakennus- ja siivousjätettä maksua vastaan. Ne pakataan kuution kokoisiin suursäkkeihin, joita myydään LSJH:n lajitteluasemilla keräyksen alkamiseen asti.

Säkin voi ostaa myös keräyksen aikana keräysalus M/S Roopelta. Suursäkin hinta on 89 euroa, joka sisältää käsittely- ja kuljetusmaksun.

Suursäkkiin voi pakata esimerkiksi puujätettä, kaappeja, huonekaluja, muovia, stryroxia, kipsilevyjä, tiiliä, kaakelia ja muuta remonttijätettä. Säkkiin ei saa pakata kaasupulloja tai asbestia sisältävää jätettä.

Suursäkki pyydetään toimittamaan aikataulussa merkittyyn huoltoaluksen pysähdyspaikkaan. Jätteen tuojan on oltava itse paikalla. Jätteen jättäminen valvomatta keräyspaikalle on kiellettyä.

Pysähdyspaikasta se noudetaan ilman erillistä maksua. LSJH kuljettaa suursäkin lajiteltavaksi ja käsiteltäväksi.

Lue myös nämä

X