Tilaa
Jutut

Molskis! Alkutalven uintiretkiä

Molskis-palstalla kerrotaan toimituksen jäsenten kommelluksista vesillä.

08.04.2023

Tekstiismo virta

Kuvattomi tähti

TRAILERIVENEILIJÄ tietää, että veteen laskettavassa veneessä pitää aina olla kiinni köysi, jonka toinen pää on rannalla.

Minäkin tiedän. Laskin silti venettä joulukuisena päivänä osittain jäiseen Saimaaseen, ilman sitä köyttä. Iloisesti vene rullasikin järveen ja jatkoi matkaa. Liinan koukku oli irronnut keulalenkistä.

Ei hätää. Tuuli painaa varmaan pian veneen takaisin rantaan. Paitsi että tuuli vei venettä kohti jäätöntä ulappaa.

Ei hätää. Kuivapuku päällä uin helposti ja kuivana karkulaisen kiinni. Paitsi että pukua päälle hosuessa yksi vetoketju jäi auki. Kaksiasteinen vesi oli raikasta, mutta pääsin veneelle.

Ei hätää enää, koska moottorilla pääsisin nyt takaisin. Paitsi että olisi pitänyt olla virta-avain, joka oli autossa. Hyvä puoli asiassa oli, että vastatuuleen meloessa ei märkänäkään niin palellut. Pääsin rantaan ja luulin oppineeni traileriveneilystä kaiken, mutta erehdyin.

Parin päivän kalattoman kalareissun jälkeen palasin samalle rannalle. Ajoin veneen hiekalle ja lähdin hakemaan uutta, hienoa autoani. Siinä on peruutuskamera, jonka avulla voi ajaa kärryn juuri oikeaan kohtaan.

Pieni kolaus kertoi kölirullan osumasta keulaan – ja vene oli taas irti rannasta. Tällä kertaa en alkanut repiä kuivapukua päälle, kastun kuitenkin. Tavoitin veneen ennen kuin veden pinta ylsi vyötärölle.

Vasta silloin olin oppinut traileriveneilystä kaiken.”

Lue myös nämä

X