Tilaa
Testit

Vertailussa bluetooth-kaiuttimet

Parinsadan euron langattoman kaiuttimen koko ei paljasta, onko laite ääneltään hyvä tai surkea, monipuolinen, ominaisuuksiltaan tingitty – tai jotain siltä väliltä. kolme TÄMÄN vertailun kaiutinta on sääsuojattu.

09.11.2015

TekstiHarri Slip/Tekniikan Maailma

KuvatHannu Häyhä, Marko Lysmä

Kaikki vertailun kaiuttimet ovat alle 200 euron hintaisia ja niillä on mahdollista kuunnella musiikkia langattomasti sekä akulla että verkkovirralla. Kaiuttimien kokoerot olivat jonkinasteinen yllätys, mutta eniten hämmästytti hinnan ja laadun suhde.

Kotelon tilavuus ei ole suoraan verrannollinen äänenlaatuun, mutta tiiliskiven kokoisella kaiuttimella on tietenkin aivan toisenlaiset edellytykset tuottaa kunnon bassotoisto kuin taskuun mahtuvilla kilpailijoilla. Suuri koko ei kuitenkaan takaa hyvää ääntä tai edes asiallista bassotoistoa, sillä kaiuttimissa ratkaisevaa on akustinen suunnittelu — ja sitä eivät kaikki hallitse yhtä hyvin.

Paras kaiutin ei myöskään ole kallein, sillä kaksi ääneltään onnistuneinta kaiutinta, Creative ja JBL, maksavat vain 150 euroa. Creative on lisäksi erittäin monipuolisesti varusteltu, ja JBL sisältää sekin näppäriä ominaisuuksia, joita ei ole kaikissa kalliimmissakaan kaiuttimissa.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X