Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Myös merialueella rajanylitykset on tehtävä rajanylityspaikkojen kautta

Virosta Suomeen saapuvien huvialusten lukumäärä kasvoi jo toukokuun lopulla, kertoo Suomenlahden merivartiosto.

18.06.2020

TekstiJukka Hiiro

Viime viikolla Virosta Suomeen saapuvien huvialusten lukumäärä kasvoi, tiedottaa Suomenlahden merivartiosto. Merivartiosto muistuttaa kuitenkin, että sisärajavalvontaa ja rajanylitysliikenteen rajoittamista jatketaan hallituksen päätöksellä näillä näkymin kesäkuun puoliväliin saakka.

Lisäksi merivartiosto haluaa muistuttaa siitä, että myös merialueella, mukaan lukien Viron ja Suomen välinen liikenne, maahan saapuminen ja maasta poistuminen tulee tehdä avoinna olevien rajanylityspaikkojen kautta.

Huvialusten rajanylityksiä voi Suomenlahdella tehdä Haapasaaren, Hangon ja Helsingin merivartioasemalla sekä Santiossa. Helsingin merivartioasema sijaitsee Suomenlinnassa. Myös merivartioasemalle annettava ennakkotieto saapumisesta kannattaa, sillä se sujuvoittaa rajatarkastusta.

Viime viikolla meripelastus- ja avustustehtävien lukumäärät olivat merivartioston mukaan lähes aiempien viikkojen tasolla. Yhteensä Suomenlahden merivartiostolla oli viikon aikana 18 pelastus- ja avustustapahtumaa, joista hälytystilanteiksi luokiteltiin yhdeksän. Veneiden karilleajoja tapahtui merivartioston mukaan esimerkiksi Tammisaaressa ja Porvoon Pellingissä.

Lue myös nämä

X