Tilaa
Jutut

Myydyimmät kotimaiset veneet – Käytetyn kaupassa kotimaisuus on valttia

Tutut kotimaiset vene-merkit kuten Buster, Yamarin, Bella ja Terhi hallitsivat viime vuosikymmenen käytettyjen veneiden markkinoita.

08.05.2021

Tekstijuha virtanen

Kuvatkipparin arkisto

Veneen valintaan vaikuttaa moni asia. Joku hankkii sen tarpeeseen, toinen haluaa korostaa veneellä asemaansa tai varallisuuttaan. Niitäkin ihmisiä on.

Lähtökohdasta riippumatta venetarpeen tyydyttämiseen on runsaasti mahdollisuuksia. Uusien ohella on käytettyjen markkinoilla aina laaja valikoima veneitä jollasta laivaluokan jahteihin.

Tässä jutussa katsomme muutamien esimerkkien kautta, mitkä alle ja yli 5,5-metriset käytetyt veneet ovat olleet suomalaisten suosikkeja kymmenen viime vuoden aikana. Joukkoon mahtuu niin avo-, retki- kuin isoja matkaveneitäkin. Valitsemamme esimerkit perustuvat suurelta osin Nettivene.comin tilastoihin.

Halutut ja hyvin myyvät

Suoraa johtopäätöstä jonkun veneen suosiosta ja laadusta ei ehkä kannata tehdä pelkän tilaston perusteella. Suosikkiveneellä tarkoitetaan yleensä venettä, joka on hyväksi tunnettu, haluttu ja myy hyvin. Jos vene on niin hyvä, kuin myyjä kehuu, miksi siitä halutaan päästä eroon?

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X