Tilaa
Uutiset

Naantalin Venemessuilla juhlavuosi: Missejä, meripelastusta, Samuli Edelmann ja tietysti veneitä

Perjantaista sunnuntaihin kestävillä messuilla on veneitä ja ohjelmaa laidasta laitaan. Sisäänpääsy on vieraille ilmainen.

23.05.2019

TekstiJukka Hiiro

Naantalissa ensi viikonloppuna järjestettävät Venemessut viettävät juhlavuotta, sillä ensimmäistä kertaa messut järjestettiin 10 vuotta sitten. Messuja juhlistamaan saapuu myös kaupungin oma kummialus eli Rauma-luokan ohjusvene Naantali.

”Juhlavuoden messuja on suunniteltu pitkään ja luvassa on veneilytapahtuma, jollaista Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin nähty. Esillä on muun muassa Euroopan nopein vene Skater 388. Vesillä nähdään legendaarisen, vuodelta 1929 olevan Sikariveneen näytösajoja, junioreiden formulaveneitä ja veden päällä liitävä lainelauta”, kertoo messujen toimitusjohtaja Tuomas Levanto viikonlopun ohjelma-annista messujen tiedotteessa.

Venealan piristynyt myynti näkyy niin ikään messuilla. Rantaan tulee lisälaitureita näyttelyveneitä varten ja venepaikkojen osalta tapahtuma on loppuunmyyty.

Uusien veneiden lisäksi näytteillä on yksityisten sekä venevälitysfirmojen venetarjontaa.

Ohjusvene Naantaliin yleisö pääsee tutustumaan tiettyinä aikoina kaikkina kolmena messupäivänä. Ohjelmalavalla nähdään Fashion Teamin muotinäytöksiä ja messujen päätteeksi kruunataan Miss Model of the World -osakilpailun voittaja. Messut tulee avaamaan kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Naantalissa juhlitaan ensi viikonloppuna Venemessujen 10-vuotista taivalta. Esillä on veneitä ja vesikulkupelejä laidasta laitaan. Juhlavuoden messuohjelmassa on tarjolla vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä historian siipien havinaa. Messuja juhlistaa vierailullaan myös kaupungin oma kummialus, liki 50-metrinen Rauma-luokan ohjusvene Naantali.

Nähdäänpä messuilla myös flyboard-taituri Vadim Nekhaevin led-valonäytös ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n uusi roskienkeruuvene Roska-Roope. Ajoittain Naantalin rantaan johtava väylä on suljettu, sillä juniori-formulat ajavat messujen aikana viisi näytöskilpailua. Lauantai-ilta huipentuu messubileisiin Kaivohuoneella, jossa esiintyy Samuli Edelman.

”Liikenneruuhkien välttämiseksi toivomme messuvieraiden käyttävän Muumiparkkia autojen pysäköintiin. Muumiparkista kulkee linja-auto messualueelle non-stoppina. Paras vaihtoehto saapua Naantaliin ensi viikonloppuna on julkinen liikenne, jos siihen vain on mahdollisuus”, Tuomas Levanto toteaa.

Messuille on yleisöllä vapaa pääsy ja ne ovat avoinna perjantaista sunnuntaihin 24.–26.5.2019. Perjantaina messuportit aukeavat kello 15, ja sulkeutuvat kello 20, ohjelman jatkuessa toisaalla tuon jälkeen. Lauantaina portit avautuvat kello 10 ja sulkeutuvat kello 18. Lauantain messubileet käynnistyvät kello 22. Sunnuntaina portit avataan kello 10 ja suljetaan kello 17.

Tarkemman messuohjelman löydät täältä.

Lue myös nämä

X