Tilaa
Uutiset

Nauvoon uusi polttoaineasema

Nauvon satamasta saa polttoainetta jatkossakin. Uudeksi polttoaineenjakeluketjuksi on varmistunut Seapoint.

05.05.2022

Tekstimarkus ånäs

Nauvossa sijaitsee Saaristomeren suurin huviveneilyn satama. Viime kauden loputtua kylästä uhkasi hävitä vierassataman polttoainejakelupiste. Noin 15 vuotta sitten rakennettu asema ei enää täyttänyt ympäristönsuojelun nykyvaatimuksia, kun bensiinisäiliön pinnoitteen todettiin vaurioituneen. Säiliö määrättiin poistettavaksi käytöstä viimeistään viime vuoden lokakuussa.

Aiemmin polttoainemyyntiä hoiti Stranbo-hotelli. Uudeksi yrittäjäksi tulee nyt Janne Haavisto ja aseman polttoainetoimituksista vastaa jatkossa Suomen suurin venepolttoaineiden jakeluasemaketju Seapoint.

”Tulemme Nauvoon kumppaneiksi. Koko infrastruktuuri on nykyisin yrittäjäriskillä. Oleellista oli, että maanvuokrasopimuksesta kaupungin kanssa tuli pitkä. Katteet ovat pienet, eikä vuodessa makseta paljoa takaisin”, kertoo Seapointin toimitusjohtaja Fredrik Ekroos.

Investointi on iso, mutta toisaalta polttoaineen myynti veneasemilla on ollut nouseva. Seapointin vielä vahvistamattomissa vuoden 2021 luvuissa liikevaihto nousi edellisvuoden 6,4 miljoonasta yli kahdeksaan, kannattavuuden pysyessä samoissa, eli 250 000 eurossa, kertoo Ekroos.

”Odotamme kyllä, että pidempiä matkoja tullaan tekemään tulevana kesänä hieman vähemmän.”

Lue myös nämä

X