Tilaa
Uutiset

Navan-veneille löytyi koti Suomesta

18.10.2023

TekstiJouko Saarinen

KuvatBrunswick

Cannesin venenäyttelyssä syyskuussa esitelty Navan on Brunswickin uusin ja järjestyksessään konsernin jo 19. venemerkki. Quicksilverin tuottama Navan tuo ulkonäöltään mieleen monta tutumpaa merkkiä, josta voinee päätellä, että hyväksi todettua kannattaa sopivin osin hieman lainata. Irlantilaiselta pikkukaupungilta nimensä lainannut Navan aloittaa kahdella 30-jalkaisella versiolla. Sekä ajohytillinen C30, että T-topilla varustettu avomalli S30 pitävät sisällään kaikki retkeilyn perusvarusteet keulakajuutan vuoteesta ja toiletista reilun kokoiseen pentteriin.

Porraspohjaista venettä tuuppaa luonnollisesti konsernin oma voimanpesä, Mercury, josta jää valittavaksi yksi-, tai kaksikoneasennus. Enimmillään tehoa voidaan 10,23-metrisen veneen peräpeiliin asentaa kahden 300-hevosvoimaisen moottorin verran. Myös Brunswickin navioniikka on Navanin ohjaamossa vahvasti läsnä suurine Simradin näyttöineen ja C-Zonen hallintajärjestelmineen.

Raisiolaisen VG Boatsin toimitusjohtaja Tomi Varjonen kertoo Kipparille tyytyväisenä, että Navan-veneiden maahantuonnista on syntynyt sopimus Brunswickin kanssa ja ensimmäiset veneet saataneen Suomeen 2024 alkupuolella. Ensi veneilykautta voikin alkaa suunnitella oman Navan ympärille.

Navan C30

Lue myös nämä

X