Tilaa
Jutut

Nopea saa veneen – Kipparin ja Veneen erikoisnumero nyt myynnissä lehtipisteissä

Olemme valinneet erikoisnumeroomme joukon koeajoja, testejä tai vertailuja, joita on tehty Suomen venemarkkinoiden suosituimmista käytetyistä veneistä.

31.05.2021

Tekstiismo virta

Venemarkkinoilla useimmat kaupat tehdään käytetyistä veneistä. Yhtä uutta kohti myydään kuusi tai seitsemän käytettyä. Veneet ovat hyvin pidettyinä lähes ikuisia ja monessa käytetyssä moottoriveneessä pörisee jo toinen tai kolmas moottori.

Venelehdet koeajavat uusien lisäksi myös käytettyjä veneitä, isoja ja pieniä, halpoja ja kalliita. Silti moni suosittu käytetty vene on jäänyt ajan myötä katveeseen. Käytetty vene on aina yksilö, mutta silti sellaisen ostoa harkitseva saattaa kaivata puolueetonta näkemystä veneen ominaisuuksista silloin, kun vene markkinoille tuli. Heitä varten olemme koonneet Kippari- ja Vene -lehtien arkistoista tämän julkaisun.

Olemme valinneet erikoisnumeroomme joukon koeajoja, testejä tai vertailuja, joita on tehty Suomen venemarkkinoiden suosituimmista käytetyistä veneistä. Valintaperusteena on tukeuduttu markkinapaikka Nettiveneen tilastoihin myydyimmistä malleista ja toisaalta Traficomin ylläpitämään venerekisteriin.

Kaavamaista valintaa tilastojen perusteella ei ole tehty, koska silloin mukana olisi lähes pelkästään Bustereita. Sen eri mallit vievät monta kärkipaikkaa niin käytettyjen myyntitilastoissa kuin yleisimpien mallien listalla. Melkein joka seitsemäs rekisteröity moottorivene Suomesssa on Buster.

Tähän valittu Buster XL vuodelta 2012 on malliston isommasta päästä, mutta silti XL on käytettynä toiseksi myydyin Buster ikivanhan, pienen RS:n jälkeen. XL edustaa hyvin nykyisiä Bustereita.

Moni myydyimmistä käytetyistä on mallina hyvin vanhoja, mutta osa niistä on liki alkuperäisessä muodossaan yhä kaupan. Kuten pikkuinen ja edullinen avovene Terhi 400.

Myös retki- ja yhteysveneissä sekä isoissa matkaveneissä vuosikymmenien perinteet ovat arvossaan. Jos tahtoo myydä TG:n tai Targan, ostaja löytyy nopeasti, ellei ylihinnoittele venettään roimasti.

Yamarinin ja Bellan veneet ovat tyypillisesti vahvoja esimerkiksi keskikokoisissa veneissä, daycruisereina tai pieninä matkaveneinä.

Merkkejä ja malleja on niin paljon, että kaikki eivät millään mahdu yhteen lehteen. Suosituimpien merkkien edustajat ovat kuitenkin mukana. Samoin yleiset venetyypit, joita on valmistanut moni pieni yritys. Tähän luokkaan kuuluu esimerkiksi ”pellinkiläisiä” matkaveneitä edustava Marsund.

Tarjoamme lukijoillemme sata sivua faktaa ja näkemyksiä vuosituhannen suosituimmista veneistä. Kysyntä on tänäkin vuonna rajua, viime vuonnahan loppuivat niin uudet kuin käytetyt veneet. Kun on ennalta perehtynyt kiinnostavaan kohteeseen, voi tehdä ostopäätöksen nopeasti. Hidas voi jäädä ilman venettä.

 

Lue myös nämä

X