Tilaa
Testit

Nord Star 24 Outboard

Pienin Nord Star , ja samalla koko tuoteperheen ensimmäinen malli, on vuosien mittaan uudistunut niin monta kertaa, että oli aika katsastaa se uusin silmin.

12.04.2016

TekstiKarel Kakko

KuvatTimo Sarkkinen

24 Patrol oli Nord Star -malliston ensimmäinen vene. Se näki päivänvalon vuonna 1999, tosin mallinimellä 23 Patrol. Alkuaikoina siinä käytettiin etupäässä Volvo Pentan nelisylinteristä, 170-hevosvoimaista KAD32-dieselsisäperämoottoria. Vene saavutti vaivattomasti yli 30 solmun huippunopeuden ja noin 24 solmun marssivauhdin. Alkuperäinen Nord Star 23 Patrol koeajettiin tuoreeltaan Kipparissa 2/00.

Harva kuitenkaan muistaa, että kaksinelosesta tehtiin perämoottoriversio jo yli kymmenen vuotta sitten. Silloin suuret perämoottorit eivät vielä olleet niin yleisiä kuin nyt, ja moottoria varten runkoon oli tehty moottorikaivo. Sen sijaan uuden Nord Starin moottoriteline (bracketti) on alumiinia ja sen keskiosa toimii rungon jatkeena ja kannattelevana ponttonina.

Nord Star -mallisto on laajentunut kahdeksan venemallin laivueeksi, joista suurin on 40-jalkainen, ylä-ohjaamollinen matkavene.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X