Tilaa
Testit

Nordkapp Enduro 600 – Kaikin puolin kelpo vene

Norjalaiset veneet tunnetaan yleisesti jämpteinä ja toimivina meriveneinä. Nordkapp Enduro 600:ssa on myös ripaus ylellistä tunnelmaa ja aimo annos urheilullisuutta. Vahva Evinrude E-Tec sopii siihen kuin nenä naamaan.

27.05.2010

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Nordkapp Enduro 600 on sivu- ja keskipulpettiveneen välimuoto. Pulpetti ulottuu styyrpuurissa aina laitaan asti ja on siis vain paapuurin puolelta ympäri kuljettavissa. Kuljettaja istuu melko keskellä venettä omassa erillisessä kuppituolissaan. Samanlainen on vieressä istuvalla apumiehellä.

Vahvasti vääntäviä E-Tec moottoreita ei ole tarvinnut vaisusta suorituskyvystä moittia. Niinpä voi olettaa 620 kiloa painavan puikulan ampaisevan melko rivakasti matkaan150 hevosvoiman H.O. E-Tecillä. Kirjaimet tarkoittavat High Output’ia. Testattu yhdistelmä oli varustettu 22 tuuman Raker teräspotkurilla.

Nordkapp Enduron tyyppisiä veneitä kutsutaan naapurimaissamme saaristojeepeiksi. Nordkapissa on sen verran ylellinen säväys, että nimitys tuntuu tavallaan erikoiselta, vaikka avovene kieltämättä sopii moneen käyttöön.

Tavallaan 600 Endurossa on DC-veneen maku, vaikka siinä ei mitään yöpymis-, keitto- tai muita vastaavia valmiuksia olekaan.

Melkoisesti koeajettua yksilöä vaatimattomampi perusmalli 90-hevosvoimaisella moottorilla maksaa 25 800 euroa. Koeajettu vene isolla moottorilla ja kaikilla hienouksilla maksaa noin kymppitonnin enemmän.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 6/2010.

Tekniset tiedot

Lisätietoja: Venemaailma

 

Pituus 5,92 m
Leveys 2,05 m
Paino 630 kg ilman moottoria
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Kantavuus 7 henkeä
Koeajomoottori Evinrude E-Tec H.O., 150 hv
Moottorisuositus 75-150 hv
Polttoainesäiliö 140 l
CE-luokitus C (rannikko)
Hinta koeajomoottorilla alk. 30 500 e
Valmistaja Nordkapp-Boats AS, Norja
www.nordkapp-boats.no

Lue myös nämä

X