Tilaa
Mainos

Nuori pari sai asuntolainaa ulosottomerkinnästä huolimatta ja pystyi toteuttamaan pitkäaikaisen unelmansa oman kodin ostamisesta

Kuprut menneisyyden taloudenhoidossa tai ensiaskelia ottava yrittäjyys ei välttämättä ole asuntolainan saamisen este. Bluestep Bank voi auttaa asuntohaaveiden toteutumisessa tilanteissa, joissa perinteisemmät pankit perääntyvät

14.11.2022

TekstiBluestep Bank

Suomi on täynnä tarinoita, joissa oma asunto jää haaveeksi koska asuntolainaa ei syystä tai toisesta omasta pankista saa. Lainaa ei heru, koska taustalta saattaa löytyä vanha merkintä luottotiedoissa, ulosottomaksuja tai tuore yrittäjyys.

– Monella meitä lähestyvällä asiakkaalla unelma omasta asunnosta kuitenkin elää ja heistä tuntuu turhauttavalta joutua lukituksi vuokralaisen asemaan vaikka oma talous on muuten tasapainossa, kuvailee Bluestep-pankin asuntolainakäsittelijä Jyrki Seppälä.

Hän sanoo tilanteen tuntuvan asiakkaista usein epäreilulta, että menneisyydelle lasketaan niin suuri painoarvo ja siitä muodostuu tulevaisuuden hankintojen este. Lainaprosessit kun eivät tyypillisesti näe tarinaa ihmisen takana ja automatisaatio estää lainahakemuksen etenemisen.

Seppälä kertoo esimerkin nuoresta parista, jossa molemmat kävivät vakitöissä ja toive omasta kodista oli vahva. Lainan saaminen perinteisestä pankista kuitenkin tyssäsi kerta toisensa perään pariskunnan toisen osapuolen maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton takia.

– Ulosotto oli merkittävä stressitekijä ja esti tulpan lailla etenemisen elämässä sekä oman kodin hankkimisen.

Nuoripari päätti kuitenkin kääntyä Bluestepin puoleen ja tilannetta alettiin tarkastella kokonaisvaltaisesti.

– Saimme yhdessä ratkaistua lainaan tarvittavat lisävakuudet ja tässä tapauksessa vakuudet löytyivät vanhemmilta. Asuntolaina järjestyi ja nuoripari sai hankittua itselleen kodin. Samassa prosessissa myös maksettiin ulosottovelat pois ja tilanne helpotti kaikin puolin.

 Katse tulevaisuudessa

Kuten maksuhäiriö myös lyhyt yrittäjyyshistoria voi olla pankeille syy hylätä asuntolainahakemus, Seppälä sanoo.

– Eräs yrittäjä oli vastikään perustanut yrityksen ja halusi samaan aikaan hankkia myös itselleen kodin. Lainaa ei perinteisistä pankeista kuitenkaan irronnut siitä syystä, että yritys oli ollut toiminnassa vasta alle yhden tilikauden.

– Hän päätti lähestyä meitä. Ryhdyimme katsomaan yrityksen tilauskantaa, kartoitimme yrittäjän osaamista ja päädyimme kokonaisarvion tehtyämme tarjoamaan hänelle asuntolainaa. Emme siis jääneet kiinni historiaan vaan päätimme katsoa tulevaisuuteen, Seppälä toteaa.

Bluestep-pankki painottaa, että maksuvaran täytyy riittää ja vakuuksien tulee olla kunnossa. Marginaalit ovat korkeammat kuin tavallisessa pankissa, mutta asuntolainan saa siirtää ilman lisäkuluja omaan pankkiin heti kun se on mahdollista.

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi tai kokeilla asuntolainalaskuriamme.

 

Lue myös nämä

X