Tilaa
Uutiset

Offshore 3 C MM: Suomalaiset louhivat kultaa ja pronssia Ruotsista

Maailmanmestaruuteen ajoi Marcus Johnsson navigaattorinsa Jussi Myllymäen kanssa. Suomen toinen venekunta, Niclas Hallgren ja Joakim Blomqvist, nousi upeasti pronssille.

05.08.2018

Tekstija kuvat Juha Virtanen

Ruotsin Öregrundissa ajetut avomerikilpaveneiden Offshore 3C -luokan MM-kilpailut päättyivät suomalaisjuhlaan. Maailmanmestaruuteen ajoi Marcus Johnsson navigaattorinsa Jussi Myllymäen kanssa. Suomen toinen venekunta, Niclas Hallgren ja Joakim Blomqvist, nousi upeasti pronssille.

Offshore 3C on suurin avomerimoottoriveneluokka Pohjoismaissa. Luokassa ajetaan kaksirunkoisilla katamaraaniveneillä, joiden huippunopeus nousee lähemmäs sataa solmua. Mestari Johnssoninkin Twister 24 -katti kulki parhaimmillaan viikon aikana noin 93 solmun vauhdilla.
MM-kilpailut ajettiin viikon aikana, kolmena lähtönä, joiden välissä oli lepo- ja huoltopäivä. Suomalaisveneiden määrä oli kutistunut lähtöluettelossa kolmesta kahteen, mutta ”maaottelussa” Suomi vastaan muu maailma pärjättiin silti paremmin kuin hyvin.
Ensimmäisessä lähdössä Johnsson ja Myllymäki olivat jo omilla teillään muiden edellä. Vene kulki ja voitto oli lähes ylivoimainen. Hallgren ajoi lähdön viidenneksi.
Toisessa lähdössä Ruotsin Sebastian Groth ja Josefin Due-Boje olivat ykkösinä. Heidän ensimmäinen lähtönsä oli päättynyt jo ennen kuin kisa kunnolla edes alkoi. Vene osui johonkin vedessä kelluvaan kovaan esineeseen ja moottorin alaosa vaurioitui keskeytyskuntoon.
Johnsson ylitti maalilinjan kakkoslähdön toisena ja vahvisti asemiaan kokonaistilanteen johdossa. Hallgren oli kuudes.
Kolmannessa lähdössä oli Mikael Bengtssonin ja Rasmus Söderholmin vuoro juhlia ykkösinä. Johnssonille ja Myllymäelle riitti pysyminen heidän kannassaan kakkosina ja varmistaa siten ykkössija kokonaispisteissä. Hallgren oli lähdön neljäs mutta sijoitus oli paranemassa jälkikatsastuksen ansiosta.
Katsastuksessa edellisen lähdön voittaneen Grothin suoritus hylättiin ja kaikki hänen pisteensä nollattiin. Se tarkoitti sitä, että Johnsson oli ykkönen myös kilpailun toisessa lähdössä. Grothin hylkäys paransi myös Niclas Hallgrenin asemia.
Ja asemat vain paranivat, kun päätöslähdössä yhden ruotsalaisparin todettiin ajaneen reitin väärin. Myös heidän ajonsa hylättiin ja sen myötä Niclas Hallgren ja Joakim Blomqvist nousivat hienosti MM-pronssille. Pelkästä maaliintulojuhlasta tuli heillekin mitalijuhlat.

Lue myös nämä

X