Tilaa
Uutiset

Örön satama, ravintola ja majoitus kokeneen yrittäjän vastuulle

Örön saaren uudeksi yrittäjäksi on valittu West Coast Seaservice, tiedottaa Metsähallitus. Yritys vastaa niin vierassatamasta kuin ravintola- ja majoituspalveluista.

01.03.2019

TekstiJukka Hiiro

Metsähallitus on löytänyt Örön saarelle uuden yrittäjän. Saaren vierassataman sekä majoitus- ja ravintolapalvelut saa vastuulleen West Coast Seaservice Oy.

Jos yritykesn nimi soittaa niin sanotusti kelloja, se johtunee siitä, että yritys toimii jo muun muassa Kylmäpihlajan majakkahotellissa sekä Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarella ja Vepsän ulkoilusaarella. Lisäksi sillä on myös vesiliikennöintiä Raumalla kolmen matkustaja-aluksen voimin.

“Örö sopii konseptiimme mainiosti ja on luonnollinen lisä yrityksemme toimintaan matkailusaarilla. Kohteena saari on erittäin mielenkiintoinen ja suosittu matkailukohde”, West Coast Servicen toimitusjohtaja Teemu Knuutila sanoo Metsähallituksen mukaan.

Knuutilan mukaan saaren palvelut pyritään saamaan käyntiin jo toukokuun aikana tai viimeistään 1. kesäkuuta.

”Tähtäämme voimakkaasti kotimaan matkailun lisäksi kansainvälisille markkinoille muun muassa majoitusmyynnin kautta. Lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus merellisestä matkailusta tuo tiettyä varmuutta, Örö on hyvissä käsissä”, Knuutila lupaa.

Henkilökunnan rekrytointi saarelle on jo aloitettu. Kiinnostuneiden kannattaa Knuutilan mukaan etsiä hakemukset TE-palveluiden sivuilta.

Metsähallituksessa ollaan iloisia siitä, että saarelle löytyi kokenut yrittäjä.

”Olemme iloisia, että löytyi kokenut yrittäjä, joka oli valmis sitoutumaan kestävän luontomatkailun periaatteisiin ja toimimaan verkostomaisesti osana Kemiönsaaren matkailupalveluja”, toteaa aluejohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Saari oli viime vuonna otsikoissa useampaankin kertaan, kun edellisen yrittäjän vuokrasopimus purettiin käräjäoikeuden päätöksellä.

Örö on vanha puolustusvoimien saari, joka siirtyi Metsähallitukselle puolustusvoimien lähdettyä ja avautui yleiskäyttöön 2015. Vene-lehti kirjoitti linnoitussaaren historiasta tuoreeltaan vuonna 2015. Voit lukea jutun täältä.

Lue myös nämä

X