Tilaa
Uutiset

Otto Brandt -konsernista tulee Suomen suurin venevalmistaja

11.02.2022

Tekstikipparin toimitus

Kuvattomi tähti

Otto Brandt konserni ostaa Fenix Marin Oy:n koko osakekannan. Tulevaisuudessa konserni tuottaa yli 7 000 venettä vuosittain.

Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa vuonna 1905 perustetun suomalaisen perheyrityksen Otto Brandtin liiketoimintaa. Nyt Oy Otto Brandt Ab laajentaa venevalmistustaan ostamalla Fenix Marin Oy:n koko osakekannan. Tehdyllä kaupalla halutaan täydentää Otto Brandt -konsernin venetuotantoa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa. Konsernin kaikki veneet valmistetaan Suomessa kuudella eri tehtaalla; Terhin ABS -veneet Rymättylässä, Silverin alumiiniveneet Ähtärissä, Silverin pienin lasikuituvene Savonlinnassa ja TG:n hyttiveneet Pohjanmaalla sekä Porvoossa.

Fenix Marin on Valkeakoskella sijaitseva vuonna 2004 perustettu lasikuituveneiden sopimusvalmistaja. Tehtaan vuotuinen valmistuskapasiteetti on noin 1 200 venettä. Vuodesta 2004 alkaen Valkeakoskella on valmistunut yli 20 000 venettä ja tällä hetkellä valmistetaan Yamarin-, Yamarin Cross-, Silver-, Bella- ja Quarken-veneitä. Otto Brandtin ja Fenix Marinin yhteistyö alkoi vuonna 2018 Silver Raptor -veneiden valmistuksella ja on sittemmin laajentunut Tiger- ja Viper-malleihin.

Lue myös nämä

X