Tilaa
Jutut

Päijänteen Tehinsilmän ja Judinsalon sektoriloistot muutetaan apuloistoiksi

Muutoksen kokevat sektoriloistot ovat jo osin vanhentunutta tekniikkaa, joka muutoinkin on tullut käyttöikänsä päähän.

16.07.2020

TekstiJukka Hiiro

Keski-Suomessa Päijänteellä tehdään muutoksia loistoihin. Väylävirasto tiedottaa, että kesän aikana Tehinsilmän ja Judinsalmen sektoriloistot muutetaan loistoiksi, joissa valo näkyy ympäri näköpiirin joka suuntaan. Valot tulevat olemaan jatkossa keltaisia.

Tavoitteena on viraston mukaan parantaa vesilläliikkujien turvallisuutta, sillä muutoksen kokevat sektoriloistot ovat jo osin vanhentunutta tekniikkaa, joka muutoinkin on tullut käyttöikänsä päähän. Valojen toiminnassa on ollut esimerkiksi katkoksia ja valosektoreissa virheitä, Väylävirasto tiedottaa.

”Tilanteen korjaamiseksi ja vesilläliikkujien turvallisuuden parantamiseksi Tehinsilmän ja Judinsalon tekniikka uusitaan ja erivärisistä sektoroinneista luovutaan. Loistot näyttävät jatkossa keltaista valoa joka suuntaan”, kertoo vesiväylänpidon asiantuntija Heikki Paukkeri Väyläviraston tiedotteessa.

Loistokojujen ulkonäköön ei ole tulossa muutoksia vaan ne säilyvät ulkonäöltään samanlaisina kuin aiemmin. Uudet apuloistot varustetaan kuitenkin sähkönsä aurinkopaneeleista saavilla LED-valoilla. Tavoitteena on toimintavarmuuden parantaminen.

Muutostyöt on tarkoitus tehdä kesän aikana. Ensimmäisenä muutoksia on tehty Tehinsilmän loistoon.

Sektoriloistoksi sanotaan loistoa, jossa on useita värillisiä ja myös pimeitä sektoreita, joiden avulla veneilijöitä ohjataan turvalliselle väylälle.

Lue myös nämä

X