Tilaa
Testit

Marex 320 Aft Cabin Cruiser – Klassikon uudet vaatteet

Kummasti vanhakin nuortuu, kun se puetaan nykyaikaiseen ulkoasuun. Marexin perusmalli on tilankäytöltään kuin vuosikymmenten takaa oleva perusperhevene, mutta silti se tuntuu toimivalta ja nykyaikaiselta.

19.02.2013

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Marex 32 Aft Cabin Cruiser on peräkajuutallinen keskimoottorilla varustettu liukuva matkavene, joka on puettu ja koristeltu nykyaikaisella muotokielellä.

Marexin parasta antia ovat ehdottomasti sen valmiudet sellaisessa veneilyssä ja lomanvietossa, jossa venettä käytetään pidempiaikaiseen majoittumiseen. Akselivetoratkaisu puhuttelee etenkin konservatiivisia käyttäjiä.

Johtoajatus sopeutumisesta erilaisiin sääoloihin on ollut muunneltavuus, joka perustuu valtavaan liukukaarilla olevaan pressukattoon. Sen avulla koko veneen matkustamo ja salonki muuttuvat lähes kokonaan avoimeksi. Mitään erillistä avotilaahan veneessä ei ole, vaan salonki on yhtä aikaa ulko,- sisä- ja ruokailutila.

Marex on maustanut uuden 320:n ripauksella walkaround henkeä, mikä merkitsee poikkeuksellisen leveitä sivukansia, ja peräkajuutan styyrpuurin puolella olevaa, peräpeiliin asti ulottuvaa kulkukäytävää.

Haitarimaisesti kasaan painuva työntö-katto on Marexissa suurimpia mitä on nähty. Sen käyttö oli kevyttä ja sujuvaa rullakiskojen ansioista. Ohjaamo on mukava ja onnistunut.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 2/2013.

Lue myös nämä

X