Tilaa
Jutut

Pelasta Itämeri -palkinnolle etsitään jälleen arvoistaan saajaa – Anna oma ehdotuksesi netissä

Suomen Merimiessäätiön myöntämä palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa.

21.11.2019

TekstiJukka Hiiro

Pelasta Itämeri -palkinnon saajaa etsitään jälleen. Suomen Merimiessäätiön palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt merien ja erityisesti Itämeren puhtauteen vaikuttavan innovaation eli keksinnön. Palkinto on arvoltaan 5000 euroa ja se jaetaan Vene 2020 Båt -messujen yhteydessä ensi helmikuussa.

Toista kertaa kevättalvella jaettavalla palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja siksi palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Lopullisesta palkittavasta päättää raati, mutta ehdokkaita voi ehdottaa kuka vain 21. tammikuuta saakka. Ehdotuksensa voi jättää täyttämällä nettilomakkeen venemessujen verkkosivulla www.venemessut.fi.

Itämeren hyväksi itsekin työtä tekevään raatiin kuuluvat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramn-Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Vuonna 2019 palkinnon sai Solar Water Solutions Oy, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Meriveden puhdistaminen vähentää merkittävästi muoviroskaa Itämerestä ja vähentää veden kuljetusta. Palkinto jaettiin Vene 19 Båt -messuilla.

Palkinnon saajaksi voi ehdottaa niin henkilöä, ryhmää, yhteisöä kuin yritystäkin. Arvostelussa huomioon otettavia asioita löydät alla olevasta listasta.

Lue myös nämä

X