Tilaa
Uutiset

Pelastusristeilijä Jenny Wihuri Pohjanmerelle

28.04.2015

TekstiKiti Westerback

Meripelastusseuran pelastusristeilijä Jenny Wihuri tekee pitkän koulutuspurjehduksen eteläiselle Itämerelle ja Pohjanmerelle touko-kesäkuun aikana.

Purjehdus alkaa vapunaattona Helsingistä ja päättyy 6. kesäkuuta. Purjehduksen aikana Jenny Wihuri osallistuu kansainväliseen SAREX-meripelastusharjoitukseen ja Saksan meripelastusjärjestön 150-vuotisjuhlallisuuksiin.

Purjehdus on jaettu viiteen noin viikon pituiseen legiin, joiden välillä miehistö vaihtuu. Yhteensä koulutuspurjehdukselle osallistuu 41 vapaaehtoista meripelastajaa, joita tulee eri puolilta maata. Kaikkien legien aikana Jenny Wihurilla järjestetään koulutusta niin aluksen kulkuun kuuluvissa asioissa kuin varsinaisissa meripelastustaidoissakin.

Jenny Wihurin päällikköinä pitkällä koulutuspurjehduksella toimivat Tuomas Kalanti (legit 1 ja 2 Helsingistä Saksaan), Mikko Rauhala (legi 3), Pertti Helaniemi (legi 4 Kielin kanavan kautta Pohjanmerelle) ja Pekka Lappalainen (legi 5 Helsinkiin).

Jenny Wihurin matkaa ja miehistön kuulumisia voi seurata Meripelastusseuran nettisivuilla matkapäiväkirjasta sekä Facebookissa.

Lue myös nämä

X