Tilaa
Testit

Pikatesti: Exposure Olas Float-On-hätälähetin – Kahden konstin pelastaja

09.12.2022

Tekstipasi nuutinen

Gps-paikannin ohjaa etsijät näköetäisyydelle veneestä pudonneesta myös pimeässä. Veteen joutuessa aktivoituva pelastusliivin hätävalo taas johtaa suoraan pelastuspaikalle. Molemmat ovat tarpeellisia ja suositeltavia varusteita, mutta toiminnaltaan täysin passiivisia: toimintakykyisenä pulassa oleva ei voi mitenkään tehostaa niiden apua.

Exposure OLAS Float-On yhdistää molempien edut ja antaa toimintavalmiutta käyttäjälleen.

Noin peukalon kokoinen laite kiinnitetään mukana tulevalla hihnalla pelastusliiviin tai takkiin. Mobiililaitteeseen ladataan ilmainen sovellus (Android, iOS), johon Float-On paritetaan bluetoothilla. Sovellus tunnistaa useita laitteita, joten koko miehistön voi varustaa niillä, tai saman valmistajan OLAS-rannekkeilla.

Jos Float-On poistuu bluetooth-kantamalta (testissä 30-40 metriä) ja kastuu, sovellus antaa hälytyksen. Samalla laitteen hätävilkku kytkeytyy päälle. Sovellus pyytää antamaan MOB-ilmoituksen sijaintitietoineen. Sen voi ohjata suoraan DSC-VHF-radion kautta hätäkeskukseen, tai jättää antamatta, jos arvioi pelastuksen sujuvan omin voimin.

Siinä opastaa selkeä, nuolella ja kompassisuunnalla sekä etäisyydellä avustava paikannin.

Sovellus hälyttää yhteyden katketessa, näyttää putoamispaikan koordinaatit, lähettää halutessa DSC-VHF-ilmoituksen ja opastaa takaisin pelastettavan luokse.Yksin liikkuva voi ohjata MOB-tiedon lähtemään automaattisesti myös ohjelmoitavaan puhelinnumeroon.

Laitteessa on myös jatkuvan valon toiminnot (10–120 lm / 120–1 tuntia). Koska hihnakiinnitteinen valaisin on kädellä tavoitettavissa, uhri voi käyttää sitä osoittimena pelastajiensa huo­mion herättämiseksi.

Kaikkiaan älykäs laite. Ainoa mieleen tuleva parannus on tämä: kun kyse on vain  hädässä käytettävästä varusteesta, eikö jatkuvan strobovalon voisi korvata SOS-vilkulla?

EXPOSURE LIGHTS OLAS FLOAT-ON -HÄTÄLÄHETIN

Exposure OLAS Float-On

Hinta 125 €
Valmistaja Exposure
Hälytykset ääni/valo/DCF-VHF/SMS
Paino (sis. otsanauha) 50 g
Ostopaikka Marinea
Hyvää+ Pieni koko+ Monipuoliset hälytykset+ Aktiivikäyttö
Huonoa– SOS-signaalin puute

Lue myös nämä

X