Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Pikatesti: Nite Ize -monitoimisiteet – Kilkkeet solmutta kiinni

Taipuisa jenkkikiinnike on monipuolisuudessaan mainio tuote – ainakin narunpätkä jää kirkkaasti kakkoseksi.

14.12.2021

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Mitä niukemmin veneessä on säilytystiloja, sitä suuremmalla varmuudella osa kamppeista jää pyörimään jalkoihin. Amerikkalaisella Nite Ize -tuotemerkillä on tarjota kymmenittäin erilaisia kiinnitystarvikkeita, joista osa houkuttelee veneilijääkin.

Maahantuoja lähetti kokeiluun kaksi Gear Tie -malliston tuotetta kevyempään ja raskaamman luokan sidontaan. Molemmat perustuvat taipuisaan metallilankaan, joka on kumipäällysteen suojassa. Tarvitaan vain kaide tai jokin uloke, jonka kautta siteen päät saa kierrettyä toisiinsa niin, että väliin jäävä varuste pysyy tukevasti kiinni.

Kevyemmän luokan tuotepakkaukseen (Gear Tie Twist Tie 12”) kuuluu kaksi ohutlankaista noin 30-senttistä sidettä. Niillä saa kiinnitettyä esimerkiksi haavin tai melan veneen kaiteeseen. Gear Tie on myös mainio pussinsulkija. Koska siteet ovat hyvin taipuisia, kiinnitys on aina tarvittaessa helppo avata – siihen ei mene kuin muutama sekunti. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana siteen käyttömahdollisuuksille. Valmistajan kuvissa Nite Izestä on taivuteltu jopa kännykkäteline.

Malliston järeän pään tuote (Gear Tie Loopable Mega) on paksulankaisempi, tuntuvasti jäykempi ja silmukkapäinen. Sen käyttökohteita ovat sitten raskaammat varusteet, kuten vaikkapa polttoainesäiliön sitominen.

 

Kiinnitysten tekemiset ja avaamiset käyvät vain jäykkyyden takia työläämmiksi kuin ohkaisemmalla siteellä. Veneessä kevytversio on monikäyttöisempi.

Nite Izet ovat kestäneet ensitestit katkeamatta. Potentiaalisena ostajana voi nähdä retkeilevän veneilijän, joka hyödyntää siteitä eri tarkoituksiin myös maissa. Mallivalikoimassa on useita eri pituuksia ja jäykkyyksiä.

Järeämpi side pitää raskaammankin tavaran aisoissa.

Nite ize Gear Tie -monitoimisiteet

Hinta 14,90 €

Maahantuoja Nordic Trail

Gear Tie Twist Tie 12”: Pituus 30,5 cm, paino 6 g, hinta 7,90 €/pari

Gear Tie Loopable Mega: Pituus 81 cm, paino 98 g

HYVÄÄ

+ Käytön vaivattomuus

+ Eri pituuksia

+ Joitain malleja huomioväreissä

HUONOA

– Pitkä versio kankea käsitellä

 

Lue myös nämä

X