Tilaa
Testit

Pikatesti: Nyt riittää pituutta – Aerot, 300 senttiä

Kolmemetrisillä Aeroilla saa moottoriveneenkin liikkumaan lihasvoimalla hyvää vauhtia.

25.09.2023

Tekstiismo virta

Kuvattomi tähti

Hankaimilla varustetun moottoriveneen soutumahdollisuus jää usein lähinnä teoreettiseksi, jos tarjolla ovat vain vakiona toimitetut airot. Ne ovat usein naurettavan lyhyet siihen nähden, että pienessäkin moottoriveneessä laita on korkeampi ja veneen leveys selvästi suurempi kuin oikeissa soutuveneissä.

Sekä suuri laitakorkeus että veneen leveys vaativat molemmat airoilta lisää pituutta, jos siis oikeasti haluaa soutaa. Esimerkiksi 2,40 metriä pitkillä airoilla soutamisen yrittäminenkin jo näyttää hupaisalta, jos vene on esimerkiksi 175 senttiä leveä Terhi 440. Airot nousevat aivan pystyyn ja airojen kahvat kulkevat tolkuttoman kaukana toisistaan.

Soutaminen ei ole silloin varsinaisesti nautinto. Olo on kuin yrittäisi juosta kilpaa juoksuasennossa, jossa jalat ovat sivusuunnassa metrin etäisyydellä toisistaan.

Päijän Boats esitteli keväällä venemessuilla aivan uudet Aerot, joissa on komposiittilapa ja alumiinivarsi. Varresta saa katkaistua helposti juuri niin pitkän kuin haluaa, ja Kippari otti moottoriveneen airojen pikatestiin peräti kolmen metrin mittaiset. Sopiva airon pituus tyypillisissä soutuveneissä on 2,7 metriä, matalalaitaista soutaa hyvin vähän lyhyemmälläkin.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X