Tilaa
Testit

Pikatesti: Overboard Pro Light -vyölaukku – Tärkeimmät turvassa

Vedenpitävä vyölaukku on verraton vaihtoehto, kun omat arvotavarat haluaa sadesuojaan ja käden ulottuville.

09.01.2023

Tekstitimo sarkkinen

Kännykkä, lompakko ja muut henkilökohtaiset tavarat kulkevat tavallisesti taskuissa, mutta ne eivät aina täytä tehtäväänsä toivotusti. Ja esimerkiksi tämän jutun kirjoittajalla on käytössään muuten pätevä kuivapuku, jossa ei ole ensimmäistäkään taskua. Joskus tulee siis tarve hankkia vaihtoehtoinen säilytyspaikka.

Sellainen on vedenkestävä vyölaukku. Siinä tavarat pysyvät lähtökohtaisesti kuivina, siis käyttökuntoisina hädän yllät­täessä, ja helposti käden ulottuvilla.

Nettiselailulla löytyi vesiurheilubrändi OverBoardin vyölaukku, jonka päälokeron kerrotaan olevan IP66-luokan mukaisesti suojattu. Laukun pitäisi siis kestää kovaakin sadetta ja roiskeita. Vaatimus oli ehdoton, kun kerran venetoimittajan pitkään kauteen mahtuu kosteitakin keikkoja.

Valmistajan kahdesta mallista valinta kohdistui pienempään kaksilitraiseen. Päälokeroon mahtuu puhelimen ja lompakon lisäksi vaikkapa pari puolen litran juomapulloa. Yhden pullon saa myös pystyasentoon vyötäröhihnan näppärään verkkotaskuun. Pieneen vetoketjulliseen etutaskuun mahtuvat vaikka avaimet.

Päälokero suljetetaan ensin rullaamalla ja sitten muovisalvoilla, samaan tapaan kuin joissain repuissa. Riittävän helppoa ja nopeaa. Laukku myös istuu mukavasti erikokoisille käyttäjille, vyötäröhihnassa on varaa ja kiristys toimii sivulta simppelisti.

Parasta on kuitenkin se, että laukku näyttää pitävän vettä IP-luokkansa mukaisesti. Aina huolel­la suljettuun päälokeroon ei ole ilmestynyt pisaraakaan sateisilla koeajokeikoilla eikä myöskään yli puolen tunnin suihkukokeissa.

Sen sijaan vetoketjullinen etutasku on ollut rankimpien kokeiden jälkeen jopa puolillaan vettä. Lupauksiaan laukku ei kuitenkaan petä, sillä etutaskun ilmoitetaankin olevan vain roisketiivis IP65-luokan mukaisesti.

OVERBOARD PRO LIGHT

Hinta 35,90 €
Valmistaja Overboard
Materiaali TPU-kangas
Mitat (p/k/s) 20x13x8 cm
Paino 260 g
Ostopaikka Matkavaruste

Hyvää

+ Päälokeron vedenpitävyys
+Paikka juomapullolle
+ Käyttömukavuus

Huonoa

– Etutasku vain roisketiivis

Lue myös nämä

X