Tilaa
Testit

Pikatesti: Pehmeyttä nykäisyyn ja räätälöitävä kuljetuslaatikko

08.12.2023

Tekstija kuvat kipparin työryhmä

Kiinteät joustimet eivät aina sovellu vieraslaitureissa käytettäväksi. Niissä vene silti nykii yhtä lailla kuin kotisatamassakin. Tilapäisavuksi tarkoitetuista irtojoustimista sekä Bungy että Smart Snubber täyttävät kaksi tärkeintä vaatimusta, mutta menevät pätevyydeltään ristiin.

Vyönsolkea muistuttava Bungy on helpompi asentaa paikoillaan olevaan köyteen, kuin sormivoimin pujotettava Smart Snubber. Jälkimmäinen on kuitenkin tehty pehmeämmästä kumista, joten se antaa joustoa selvästi paremmin.

Bungy/Smart Snubber -kumijoustimet

Hinta 23,40/22,80 €, valmistaja Ultra Glozz/Unimer Marine, köysikoko alle 20 mm/alle 16 mm

Lisätiedot Captains Shop

HYVÄÄ

  • Bungyn helppo kiinnittäminen
  • Smartin pehmeä jousto

HUONOA

  • Bungyn jäykkä jousto
  • Smartin vaikea kiinnittäminen

Räätälöitävä Dometic-kuljetuslaatikko

Dometicin 50-litrainen alumiinista valmistettu laatikko kätkee sisäänsä kolme erillistä vahvaa kangaslaatikkoa, joita voi hyödyntää eri ruokien, venetarvikkeiden tai lisävarusteiden säilytyksessä. Kyseessä ei ole kuitenkaan kylmälaukku, vaikka tuote eristää hyvin vettä ja pitää kylmää.

Veneessä kompakti pyöreäkulmainen laatikko voi toimia myös istuimena tai alustana, vaikka epätasaisuus vähän haittaa. Tuotteesta saa tukevan otteen ja sulkumekanismit toimivat napakasti, vaikka paksut hanskat kädessä. Pinta naarmuuntuu helposti kovemmassa käytössä. Venekäytön lisäksi laatikko­systeemiä voi hyödyntää muilla retkillä ja kotisäilytyksessä.

Kätevää pyöreäkulmaista laatikkoa voi varustella omien tarpeiden mukaan ja käyttää vaikka veneistuimena.

Useat eri koon pehmeäkankaiset mutta tukevat laatikot mahtuvat tyköistuvasti isoon suojalaatikkoon. Näiden avulla tavaroilla on oma ja vedenpitävä paikkansa.

Dometic Go Hard Storage 50 L -suojalaatikko

Hinta 205 €, koko 45 x 59 x 31 cm (P x L x K), lisälaukut pehmeä laukku 10 l 79 € ja 20 l 99 €

Lisätiedot Dometic

HYVÄÄ

  • Vahva rakenne

HUONOA

  • Naarmuuntuu helposti

 

Lue myös nämä

X