Tilaa
Testit

Pikatesti: Rullattava puoshaka Revolve Boat Hook. Video: näin se toimii

Kiinnostusta herättävä rullattava puoshaka on kätevä kuljettaa ja säilyttää.

12.11.2023

Tekstija kuvat kipparin työryhmä

Kun puoshaan varsi kääriytyy kämmenelle mahtuvaksi rullaksi, sen säilytys veneessä helpottuu.

Kädessä on pieni kerä, joka navakalla heittoliikkeellä suoristuu melkein kaksimetriseksi varreksi. Koukku kiinni sen päähän, ja puoshaka on valmis poijun sieppaamiseen.

Ensi kertaa nähtynä temppu on sen verran hämmentävä, että Revolven uusi puoshaka oli epäilemättä eniten uteliaiden sivullisten katseita kerännyt testituotteemme tänä kesänä.

Revolve on 10 senttiä leveä suikale joustavaa komposiittia. Nauhana se kääriytyy rullaksi, mutta suoristettuna reunat käp­ristävät suikaleen kouruksi.

Pakkaus takaisin rullalle on hitaampaa kuin avaus, mutta sormivoimaa ei aloituksen jälkeen tarvita.

Kädensija on päällystetty neopreenilla. Toisessa päässä on nasta, johon muovisen koukkupään hahlo kierretään kiinni. Tai jokin muu Revolven tarjoamista lisävarusteista, kuten kameranjalka, kansiharja tai antenninkiinnike.

Valmistaja ei paljasta mate­riaalia, mutta se näyttää hiilikuidulta. Revolve onkin erittäin kevyt, mikä on sen toiseksi paras puoli. Ykkösenä on pakkautuminen pieneen kokoon. Etenkin pienissä veneissä, joissa puoshakaa käytetään vain satunnaisesti, se ei enää pyöri jaloissa kun rullan voi sujauttaa vaikka hanskalokeroon.

Käytössä Revolve tuntuu aluksi epäilyttävän hennolta. Kiertojäykkyyttä ei ole juuri lainkaan ja varsi notkuu enemmän kuin jäykät serkkunsa. Kankena sitä ei voi käyttää ollenkaan.

Päätyönsä eli poijujen vetämisen veneen luo ja veneen laituriin se hoitaa kuitenkin hyvin, vetolujuudessa ei ole moittimista.

HYVÄÄ

  • Keveys
  • Pieni pakkaus

HUONOA

  • Heikko kiertojäykkyys
  • Arka väännölle ja kolhuille

Revolve Boat Hook -puoshaka

Hinta 119 €, valmistaja Revolve Tec, Britannia, koko pakattuna noin 11 x 11 x 12 cm, koko käytössä 1,90 m ja 447 gr

Lisätiedot revolve-tec.com, marinea.fi

Lue myös nämä

X