Tilaa
Testit

Pikatesti: Scanstrut ROKK Mini -tablettiteline – Näyttö pihteihin

Monista osista koostuva tablettiteline toimii tehtävässään, mutta otteen pitävyys herättää epäilyksiä.

17.12.2021

Tekstija kuva timo sarkkinen

Tablettitietokone toimii vesillä parhaiten, kun sille on virtaa ja tukeva teline. Tanskalaisen Scanstrutin tablettiteline käy vaihtoehdoksi monenlaisiin veneisiin, sillä sen kiinnittämiseen on tarjolla paitsi pinta-asenteisia alustoja, myös kaidekiinnike.

Rokk Mini -teline koostuu osista, joita myydään erikseen sekä kiinnityssarjoina. Kaidekiinnikettä ei kuitenkaan kuulu valmiisiin sarjoihin. Nettikaupoissa ja myymälöissä on syytä olla tarkkana, että tulee valinneeksi kaikki tarvitsemansa osat.

Rail-tuotenimeä kantavan kaidekiinnikkeen ilmoitetaan istuvan 19–34 millimetrin kaiteisiin. Asennus pulpetin pystykaiteeseen sujuu ongelmitta. Telineen ja kaidekiinnikkeen väliin tulee vielä säätämisen mahdollistava runko-osa (Rokk Mini), joten pientä palapeliä on luvassa. Ei kuitenkaan sellaista, joka veisi sormen suuhun.

Tabletti puristetaan muovisen telineen leukoihin jousitetulla pikkuvivulla. Ote kiristyy portaittain selkeästi kuuluvin klikkauksin, ja ainakaan liian tiukaksi otetta ei saa, sillä hentoinen vipu alkaa naksua muutaman painalluksen jälkeen tyhjää.

Mutta onko ote riittävä? Tabletin saa aika vähällä liikkeellä pois joustavien leukatyynyjen välistä. Pysyisikö se paikallaan rytkyttävässä matka-ajossa?

Teline ei häiritse tabletin käyttöä millään tavoin. Puristuskiinnityksen saa vapautettua punaisesta painikkeesta.

Toistaiseksi on pysynyt. Mökkijärvelle ei kuitenkaan ole sattunut mainittavaa aallokkoa, ja käyttö on muutenkin painottunut hitaaseen ajoon uistellessa. Silloin teline on toiminut oikein mainiosti. Hyvin muotoillun sormiruuvin ansiosta sen saa säädettyä vaivattomasti haluamaansa asentoon. Ja kun kerran säätömahdollisuus on, sitä tulee usein käyttäneeksi.

Kauden kalareissuilla Scanstrutin teline on todistanut, että vaikkapa navigointiohjelmaa on paljon mukavampi käyttää tabletin ollessa aisoissa. Tuotekehitystä toivoisi tehtävän sen verran, että telineen muotoilu estäisi tabletin putoamisen, mikäli se jostain syystä irtautuu leukojen otteesta.

Samassa telineessä voi pitää myös kännykkää, joille valmistajalle on tosin omakin telinemallinsa.

Scanstrut ROKK mini -tablettiteline

Hinta osat erikseen hankittuina 133 € (Maritim, sis. myös kaidekiinnike) kiinnityssarjat eri pinta-alustoilla alk. 99 € (kaidekiinnike hankittava tarvittaessa erikseen, 35 €)

Maahantuoja Maritim

Korkeus 280 mm, leveys 70 mm

Säätöhaarukka 125–220 mm

HYVÄÄ

+ Helppo asentaa

+ Säädettävyys

+ Useita kiinnitystapoja veneeseen

HUONOA

– Leukojen ote melko kevyt

Lue myös nämä

X