Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Pikatesti: Silwy-magneettilasit – Mukana kulkeva mukiteline

Kun mukitelineen voi viedä mukanaan minne tahansa, niitä ei tarvitse monta ja virvokkeen voi aina nauttia mieluisammalla paikalla.

10.12.2021

Tekstija kuva pasi nuutinen

Polykarbonaattiastiat ovat veneillessä aitoa lasia huolettomampia särkymättömyytensä takia. Yhtä lailla ne kuitenkin putoilevat kalusteiden päältä, ellei niille ole telineitä. Saksalainen Silwy purkaa ongelmaa upottamalla lasiensa pohjaan pienet magneetit ja korvaamalla kiinteät mukitelineet ferriittistä pulveria sisältävillä, tahrattomasti pintaan kiinnittyvillä lasinalustoilla.

Valikoimaan kuuluu jopa jalallisia viinilaseja, me valitsimme kokeiluun tyypillisemmin veneissä suositun mallin. Leveä ja tukeva juomalasi tuotti kivan yllätyksen, kun sen halkaisija osoittautui sopivaksi tavalliselle tölkkilimulle. Sitä voi siis käyttää telineenä silloinkin, kun keli ei salli avoimesta lasista hörpiskelyä.

Idea on kirkas kuin polykarbonaatti. Lasinalunen (8 x 8 cm) painetaan pöytään, ohjauspulpettiin, karttatasoon, konsoliin tai mihin tahansa sileäpintaiseen kalusteeseen. Se pysyy kiinni tarrapinnallaan, mutta ei jätä irrottaessa jälkeensä mitään liimaa tai tahmeutta, mikä oli kokeilun toinen kiva yllätys. Tosin tarra kerää itseensä kerta kerralta lisää pölyä, mutta tarttuvuuden heikentyessä se puhdistetaan yksinkertaisesti makeavesihuuhtelulla.

Lasin pohjan magneetti nappaa alustasta napakan otteen. Ei niin kovaa, etteikö lasia saisi irti juomaa läikyttämättä, mutta tarpeeksi tärinää ja jopa kohtalaista tönimistä sietääkseen. Aallokossa ajaessa lasista loikkivat ulos nesteet paljon ennen kuin lasilla on aiettakaan horjahtaa. Tässä Silwyn lasien käyttöalueen raja meneekin. Aallokossa on paras juoda edelleen suljettavista pulloista.

Tarjoilu on huoletonta, kun veneen heilahdukset eivät vaikuta laseihin; juomat toki liikkuvat magneeteista huolimatta.

Mutta tasaisella kelillä, kun laseja uhkaa lähinnä moottorin ja pikkulaineiden värinä, Silwyt pysyvät turvallisesti paikoillaan. Kätevää on se, ettei kajuutoihin, salongin pöytiin ja avotilan konsoleihin tarvitse porata paikkoja kiinteille mukitelineille, kun sellaiset kulkevat lasien mukana.

Sen verran hintavia Silwyn pakkaukset tosin ovat, että kokonaisen astiaston hankkiminen viiltää lompakkoon kipeän haavan.

Silwy-viskilasit magneettialustoilla

Hinta 34,95 €/pari

Ostopaikka Marinekauppa

HYVÄÄ

+ Tahraamaton tarrapinta

+ Napakka kiinnitys

+ Helppo siirreltävyys

HUONOA

– Kalleus

Lue myös nämä

X