Tilaa
Testit

Pikkuperämoottorit vertailussa:Yamaha F2,5 / F4 / F5

Soutuveneeseen sopivan perämoottorin ominaisuuksia ovat suorituskyky ja varustelu. Sekin vaikuttaa, minkä kokoinen ja kuinka kevytkulkuinen vene on, ja millaisella kuormalla sitä käytetään.

25.07.2016

Teksti, KUVAT ja MITTAUKSET Staffan Westerling, suomeksi toimittanut Pasi Nuutinen

Suomessa on lähes puoli miljoonaa venettä, joiden moottorin tehosuositus on 2,5–5 hevosvoimaa. Testasimme yhden sellaisen veneen perälaudassa kolmea moottoritehoa selvittääksemme, miten teho vaikuttaa nopeuteen, polttoaineenkulutukseen, kiihtyvyyteen ja äänitasoon. Testasimme myös kuorman vaikutusta veneen matkavauhtiin.

Testimoottorit, Yamaha F2,5, F4 ja F5, ovat nykyaikaisia nelitahtikoneita. Testiveneemme, Linder Fishing 440:n, moottorisuositus ulottuu parin hevosvoiman sähkömoottorista jopa 5 hv:n bensiinimoottoriin. Linder on suunniteltu lyhytrikiselle, kahvaohjattavalle moottorille. Veneen pituus on 4,31 m, leveys 1,64 m, paino ilman moottoria 94 kg ja kantavuus neljä henkeä.

Testimoottorit

Yamaha F2,5 on yksisylinterinen, vesijäähdytteinen, nelitahtinen, iskutilavuudeltaan 72 cm3:n moottori kannen yläpuolisilla venttiileillä. Rikastin on käsisäätöinen, ja kiinteän polttoainesäiliön tilavuus on 0,9 litraa. Liitintä irtosäiliötä varten ei ole edes lisävarusteena.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X