Tilaa
Jutut

Poliisi peräänkuuluttaa tarkkuutta venekaupoilla

Poliisin mukaan kukaan ei esimerkiksi myy hyväkuntoista Päijän-soutuvenettä alle 500 eurolla.

23.06.2020

TekstiJukka Hiiro

Poliisi varoittaa venevarkaista. Sisä-Suomen poliisissa oli jo kuukausi sitten eli toukokuun puolivälissä kirjattu useita veneisiin, moottoreihin ja tarvikkeisiin liittyviä varkauksia. Varkauksia oli tapahtunut lukuisampia jo muun muassa Jyväskylässä, Tampereella, Laukaassa, Nokialla, Pihtiputaalla ja Viitasaarella. Poliisin arvio on, että määrät tulevat yhä kasvamaan.

Anastettu omaisuus myydään usein eteenpäin internetin myyntipalstoilla. Myös huijarimyyjiä on poliisin mukaan liikkeellä. Varkaat saattavat ottaa esimerkiksi yhteyttä henkilöihin, joilla on ilmoitus soutuveneen ostamishalukkuudesta. Näille on pyritty myymään joko jo varastettua venettä, tai sitten vene on käyty varastamassa vasta yhteydenoton jälkeen.

Poliisin ytimekäs ohje onkin, että jos kauppa vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se kannattaa jättää tekemättä. Poliisin mukaan kukaan ei esimerkiksi myy hyväkuntoista Päijän-soutuvenettä alle 500 eurolla. Aina tulisi muistaa tehdä myös kauppakirja ja tarkistaa myyjän henkilöys.

Poliisi muistuttaa myös siitä, että jos ostaa veneen jota olisi syytä epäillä anastetuksi, voidaan myös ostajaa epäillä kätkemisrikoksesta.

Viime vuoden aikana esimerkiksi Jyväskylässä erilaisten veneisiin liittyvien varkauksien luku oli yhteensä 39 ja Tampereella 67.

Epämääräisistä soutuveneiden myynti-ilmoituksista tai veneiden myyjistä voi laittaa poliisille tietoja sähköpostiin vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi tai soittamalla vihjenumeroon 0295 414 811 (numerossa on vastaaja, johon viesti jätetään). Pirkanmaan alueella vastaavia vihjeitä voi jättää sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0800 90022 (myös vastaaja).

Lue myös nämä

X