Tilaa
Jutut

Project Valkyrie maksaisi miljardin ja olisi toteutuessaan maailman suurin huvijahti

Suunnittelijoiden miljardihanke, Project Valkyrie -superjahti, olisi toteutuessaan pituudeltaan kaksi kolmasosaa Symphony of the Seasistä.

24.02.2019

TekstiJukka Hiiro

Jos Vene-messujen jäljiltä jäi jotenkin valju olo ja taskun pohjalla polttelee miljardi, on jälleen aika haaveilun. Suunnittelupöydällä on nimittäin superjahti, jolla kelpaisi pullistella maailman merillä. Itämeri jäisi uutuusjahdille liian pieneksi kylpyammeeksi.

Projekti Valkyrie on kahden venesuunnittelujättiläisen Chulhun Designin ja Palmer Johnsonin tuotantoa.

Kuten skandinaavisesta mytologiasta muistamme, valkyyriat olivat taistelun hengettäriä ja kuolemanhaltijattaria. Ne keräsivät urheiden kuolleiden sotureiden sielut ja muiluttivat ne Valhallaan. Kyytipelinä valkyyrioilla olivat ratsut, ja tarvittaessa ne myös lentelivät.

Ehkei nimestä kannata päätellä liikaa uuden superjahdin ominaisuuksista. Mutta jos se joskus maailman merillä nähtäisiin, sen koko tekisi kyllä vaikutuksen. Luonnoksissa se on 227 metriä pitkä.

Jahdista on kirjoittanut muun muassa GQ (Gentlemen’s Quarterly). Lehdessä Valkyrieta on verrattu maailman pisimpään risteilyalukseen, Royal Caribbeanin ranskalaisvalmisteiseen Symphony of the Seas -alukseen. Valkyria olisi kaksi kolmasosaa risteilijän mitasta.

Eikä tältä purrelta tarvitsisi poistua edes satamaan. Superjahti nimittäin sulkee sisäänsä kasinon, teatterin, kauppakeskuksen, ravintoloita ja näyttelyhalleja.

Ja se vauhti… sellaiset rapsakat 25 solmua. Kyllä hulmuaisi tukka tuulessa millä tahansa aluksen kolmesta etukannesta.

Kulmikas runko on tuttua Palmer Johnsonin aiemmasta jahtimuotoilusta.

Lue myös nämä

X