Tilaa
Jutut

Puolustusvoimien pääsotaharjoitus on tällä kertaa vahvasti myös merellä

Harjoituksen sisällöstä paljastetaan muun muassa, että laivastojoukot harjoittelevat merimiinoittamista, ohjustulenkäyttöä, miinanetsintää sekä muun meriliikenteen suojaamista.

27.11.2019

TekstiJukka Hiiro

Marraskuun lopulla ja joulukuun alussa järjestetään jälleen Puolustusvoimien vuoden pääsotaharjoitus Kaakko 19. Harjoituksessa on suuressa osassa myös meripuolustus kaikkine osa-alueineen.

Harjoituksessa merivoimien tehtävä joukkoineen ja aluksineen liittyy merellisen hyökkäyksen torjuntaan, merivoimat tiedottaa. Samaan aikaan harjoitukseen osallistuu rannikkojoukkoja Etelä- ja Kaakkois-Suomen rannikkoalueilla eli Upinniemi-Kotka-Hamina -akselilla. Laivastojoukkojen osalta harjoitus suuntautuu myös Saaristomerelle ja Suomenlahdelle.

Harjoituksen sisällöstä paljastetaan muun muassa, että laivastojoukot harjoittelevat merimiinoittamista, ohjustulenkäyttöä, miinanetsintää sekä muun meriliikenteen suojaamista.

”Rannikko- ja laivastojoukkojen välisen tiiviin yhteistyön lisäksi teemme harjoituksessa jatkuvaa yhteistyötä muiden puolustushaarojen ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Harjoitus tarjoaa erinomaisen haasteen joulukuussa kotiutuville varusmiehille ja parantaa samalla Itäisen Suomenlahden operaatioalueen tuntemusta, mikä on tärkeää kehitettäessä yleistä valmiutta, Merivoimien operaatiopäällikkö”, kommodori Veli-Petteri Valkamo sanoo tiedotteen mukaan.

Merivoimien mukaan harjoitus kehittää meripuolustuksen toimeenpanokykyä ja valmiutta erityisesti Itäisellä Suomenlahdella.

Kaikista Merivoimien joukko-osastoista osallistuu harjoitukseen laivasto- ja rannikkojoukkoja. Kaikkiaan harjoitukseen lähtee 10 taistelualusta, tukialuksia ja komentoveneitä. Lisäksi mukana ovat rannikkotykistö ja meritorjuntaohjuspatteri.

Harjoituksen aikana Rannikkotykistö ampuu Rankin linnakkeelta, mistä voi aiheutua meluhaittaa.

Kaakko 19 harjoitukseen osallistuu joukkoja ja henkilöstöä Pääesikunnasta sekä Pääesikunnan alaisista laitoksista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, kaikista puolustushaaroista ja Rajavartiolaitoksesta. Varsinainen harjoitus on 25. marraskuuta – 2. joulukuuta, minkä lisäksi huoltotoimet jatkuvat 4. joulukuuta saakka.

Lue myös nämä

X