Tilaa
Uutiset

Q Club – sähköveneet Skipperi Fleet -yhteiskäyttöpalveluun ensi kesänä

Skipperi ja Q Yachts lanseeraavat uuden sähköveneen osaksi Skipperi Fleet -yhteiskäyttöpalvelua. Tilauksen ensimmäiset veneet toimitetaan Espooseen ja Tukholmaan kesällä 2022.

16.02.2022

Tekstikipparin toimitus

Suomalainen veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi ja sähkövenevalmistaja Q Yachts lanseeraavat uuden yhteiskäyttöön suunnitellun sähköveneen, joka tuodaan kuluttajien käyttöön Suomessa ja Ruotsissa tulevana kesänä.

Skipperi Fleet -yhteiskäyttöpalvelussa käyttöön otettavat Q Club -malliset veneet toimitetaan Espooseen ja Tukholmaan kesällä 2022. Sähköveneet ovat aluksi pilottiryhmän käytössä ja kaikkien tutustuttavissa Skipperin koeajotapahtumissa kesällä 2022. Skipperin ja Q Yachtsin tavoitteena on kasvattaa veneiden määrää merkittävästi kausilla 2023-2025. Suunnitelmana on tuoda yli sata sähkövenettä Suomeen ja ulkomaille kuluttajien käyttöön.

Fleet-palvelun lähtökohtana on ajatus, että jokainen veneilystä innostunut voi hankkia veneen päiväkäyttöön kiinteällä kuukausimaksulla.

”Uskomme Skipperillä siihen, että sähköisyys on osa veneilyn tulevaisuutta. Veneilyn sähköistyminen on kuitenkin vielä kaukana autojen vastaavasta kehityksestä, ja sähköveneitä on tällä hetkellä vain prosentin murto-osa kaikista veneistä. Haasteena on kuitenkin tähän asti niiden korkea hintahaarukka ja pieni saatavuus, jonka takia olemme enemmän kuin innoissamme tuomassa sähköveneitä laajempaan käyttöön Suomessa”, kertoo Skipperin toimitusjohtaja Kristian Raij tiedotteessa.

”Sähkö mahdollistaa veneilijöille helpon ja turvallisen elämyksen, ja samalla saaristolaisille hiljaisemman ympäristön. Skipperin sähköveneet on suunniteltu maksimissaan kuudelle henkilölle, jotka voivat käyttää venettä joko lähisaariston satamissa tai rantautua luonnonsatamaan picnicille.”

Sähköveneitä voi ladata useissa satamissa ja vierassatamissa maasähköpistokkeista. Skipperin veneet ladataan yön aikana ja lataus riittää kahteen päivän käyttövuoroon.

Yhteiskäyttöä varten suunniteltu Q Club -venemalli on pituudeltaan 7,2 metriä. Kyytiin mahtuu kuusi henkilöä, ja kuuden solmun matkanopeudella laskennallinen toimintamatka on 78 merimailia eli noin 140 km. Suurehko 27 kWh akusto vakauttaa venettä ja tekee siitä turvallisen ilman merkittävää ohjattavuuden ja käsiteltävyyden vaikeutumista. Veneen huippunopeus on kahdeksan solmun tietämillä.

”Vuokratarpeisiin suunniteltu Club-mallisto luo Q Yachtsille ison potentiaalin kansainvälisesti kasvavaan sähkövenemarkkinaan. Veneen edistyksellinen teknologia ja panostus designiin vahvistaa yrityksemme kilpailuetua, antaen meille erinomaiset edellytykset tulla maailman johtavaksi sähkövene-brändiksi”, toteaa Q Yachtsin toimitusjohtaja Johan Uunila.

Lue myös nämä

X